Roelants zegeviert, Herlings blijft ruim de leider 02-06

ONK Motocross Rhenen


Onder een zeer goede publieke belangstelling heeft Joelt Roelants de vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap MX2 gewonnen. De Belg won met een eerste en tweede plaats het dagklassement voor Mike Kras (3-3) en Erik Eggens (4-5). Jeffrey Herlings werd de eerste manche na een pitstop veertiende maar hij blijft het kampioenschap met nog twee wedstrijden te gaan ruim leiden.

Roelants zegeviert, Herlings blijft ruim de leider


Als het starthek naar beneden gaat is het Donny Bastemeijer die het beste reageert samen met Erik Eggens, Joel Roelants, Mike Kras en Jeffrey Herlings. In de eerste bocht gaat de Brit Jack Brunell onderuit en hij moet dus achtervolgen. In de eerste ronde stuurt Kras zijn Beursfoon-Suzuki naar de leidende positie. Hij wordt gevolgd door Herlings en Roelants, Weer een ronde later is het Roelants die de leiding in handen heeft genomen voor Kras en Herlings is nergens te bekennen. De 16-jarige KTM-rijder heeft zijn voorwiel stuk gesprongen en moet in de pits een nieuwe halen. Daar heeft de monteur geen extra wiel bij zich waardoor deze met spoed gehaald moet worden. Op een 38e plek kwam de leider in het kampioenschap terug in de wedstrijd. Inmiddels heeft Coldenhoff zich opgewerkt naar het achterwiel van Kras en deze wordt in de derde ronde gepasseerd. Kras heeft de derde plek daarna stevig in handen en Eggens rijdt ‘alleen’ op een vierde plek. De strijd om de vijfde plek is helemaal open tussen Bastemeijer, Nick Kouwenberg en Sander van Herpen. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd moet Kouwenberg een plek gewonnen geven. Daarna probeert Van Herpen de vijfde plek over te nemen van Bastemeijer maar deze Heli Honda-rijder geeft geen krimp waardoor hij de top vijf compleet maakt. Als een warm met door de boter komt Herlings naar voren rijden al moet gezegd worden dat Roelants zijn huid duur verkoopt. De Belg heeft de leiding stevig in handen maar Herlings wil zijn rondje achterstand weg werken. Als er iemand in de laatste ronde nog weg valt betekent dat voor de Brabander nog een extra puntje! Zo’n twee ronden voor het einde weet Herlings zijn rondje terug te pakken waardoor hij nog veertiende wordt.


De Van Haut Honda van Shannon Terreblanche komt samen met de Laurense Kawasaki van Mike van den Bogaert het beste over het starthek. In de eerste bocht stuur Herlings zijn fabrieks KTM heel mooi kort waardoor hij de leiding naar zich toe toetrekt. Bij het volbrengen van de eerste ronde heeft Herlings al vijf seconden voorsprong op Kras die zich goed naar voren heeft weten te werken. Jeffrey Meurs en Van Herpen volgen maar beide zien al snel Roelants passeren. De regerende kampioen gaan vervolgens opjacht naar Kras welke hij ondanks een kleine schuiver snel weet te achterhalen. Leider Herlings is al lang uit het beeld verdwenen en hij wint de wedstrijd voor Roelants en Kras. Na zo’n twintig minuten wedstrijd lijkt Coldenhoff nog opjacht te gaan naar Kras maar de Brabander gaat even in de fout. Hierdoor trekt Eggens de vierde plek naar zich toe maar in de slotfase komt Petar Petrov nog opzetten. De Bulgaar rijdt sterk maar maakt altijd iets meer waardoor hij iedere manche weer een inhaalrace moet rijden. De tweede in Rhenen wordt zijn inzet beloond met een vierde plek voor de Nederlandse MotorsTV commentator van het Wereld Kampioenschap Eggens. De inmiddels 33-jarige Yamaha-rijder wordt in het dagklassement heel knap derde tussen de jonkies!

De volgende wedstrijd van het KNMV ONK is over ruim drie maanden, dan is het kampioenschap sinds jaren weer eens te gast op het mooie circuit van Markelo. Net als een Rhenen voor Nederlandse begrippen een hard circuit.
 

MX2, Eerste manche:
01. Joel Roelants,Bel,KTM
02. Glenn Coldenhoff,Yam
03. Mike Kras,Suz
04. Erik Eggens,Yam
05. Donny Bastemeijer,Hon

MX2, Tweede manche:

01. Jeffrey Herlings,KTM
02. Joel Roelants,Bel,KTM
03. Mike Kras,Suz
04. Petar Petrov,Bul,Yam
05. Erik Eggens,Yam

 

Stand open NK na 5 van de 7 races:

01. Jeffrey Herlings,KTM
02. Joel Roelants,Bel,KTM
03. Mike Kras,KTM
04. Petar Petrov,Bul,Yam
05. Glenn Coldenhoff,Yam
06. Michael van Wezel,KTM

223 pnt

167 "

160 "

153 "

137 "

114 "


Bron: KEMCO - Steven van Kempen / NOS-Sport

TOP