Zege Bobrishev, De Reuver doet goede zaken! 02-06

ONK Motocross Rhenen


Geheel volgens de verwachtingen heeft Evgeny Bobrishev de vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap MX1 gewonnen. De Rus won beide manches terwijl Honda-collega Ken de Dycker uitblonk door afwezigheid zonder zich af te melden! Diens teamgenoot Shaun Simpson kwam wel in de actie, de Brit werd beide manches tweede. De man van de dag was Marc de Reuver die zijn pijnlijke enkel verbeet en zichzelf een dienst bewees door beide manches derde te worden. Hierdoor zit de Yamaha-rijder nog altijd op titelkoers, sterker nog hij loopt fors in op Herjan Brakke!

Zege Bobrishev, De Reuver doet goede zaken!


De Let Augusts Justs reageert het snelste als het starthek naar beneden gaat voor de eerste manche. Hij neemt de leiding voor Brakke, De Reuver en Bobrishev terwijl Kevin Wouts en Mike Vink ten val komen. In de eerste ronde weten de Rus Bobrishev en de leider in het kampioenschap, Brakke, voorbij te gaan aan de snelstarter. In de daarop volgende ronde komt Simpson voorbij aan Brakke die daarna in de stress lijkt te schieten. De Staphorster ziet ook Tom Soderstrom en Justs passeren terwijl niet veel later ook Kim Lindstrom en De Reuver voorbij gaan aan de houder van de ‘red plate’. Na bijna tien minuten wedstrijd heeft Lindstrom zich door het groepje naar de vierde plek gewerkt. Als landgenoot Soderstrom in de fout gaat en de wedstrijd verlaat zou de rijder van JH MX Service de derde plek moeten overnemen. Dat gebeurd echter niet wat De Reuver rijdt ondanks zijn pijnlijke enkele een hele goede wedstrijd. De Amstelvener wordt keurig derde ver achter de Honda-rijders. Heel knap is het rijden van Ronnie van Rooij die zich door het groepje heen werkt. De Rabbit-rijder rijdt zich door de groep van vijf naar de vijfde plek. Dit lijkt het maximale te zijn maar in de laatste ronde weet hij Lindstrom nog te achterhalen en zelfs te passeren! Hierdoor moet de Zweed toch nog genoegen nemen met de vijfde plek.

In de tweede manche wordt het opnieuw een show van Bobrishev. De Rus neemt de beste start voor Jurgen Vannooten en Brakke terwijl Roy Gijsel en Arnaud Wauters in de eerste bocht onderuit gaan. Terwijl Bobrishev zich los werkt komt Soderstrom opzetten en hij neemt de tweede plek over van Vannooten maar niet veel later is daar Simpson. De Schot neemt de tweede plek over en de Zweed die ook De Reuver en Brakke ziet passeren. Simpson en De Reuver nemen vervolgens afstand van Brakke die vandaag erg gespannen rond reed. De Reuver probeert Simpson terug te pakken maar dat lukt niet. Simspon wordt op 52 seconden achterstand opnieuw tweede voor De Reuver. Brakke is goed voor de vierde plek en blijft dus leider in het kampioenschap al is zijn punten voorsprong geslonken naar negen punten. Wouts maakt de top vijf deze tweede manche op circuit ‘Kwintelooyen’ compleet.

 

MX1, Eerste manche:
01. Jevgeny Bobrisjev,Rus,Hon
02. Shaun Simpson,GB,Hon
03. Marc de Reuver,Yam
04. Ronnie van Rooij,Kaw
05. Kim Lindström,Zwe,Yam

MX1, Tweede manche:

01. Jevgeny Bobrisjev,Rus,Hon
02. Shaun Simpson,GB,Hon
03. Marc de Reuver,Yam
04. Herjan Brakke,Yam
05. Kevin Wouts,Bel,Kaw

 

Stand open NK na 5 van de 7 races:

01. Herjan Brakke,Yam
02. Marc de Reuver,Suz
03. Kristof Salaets,Bel,Hon
04. Rob van Vijfeijken,Yam
05. Yentel Martens,Bel,KTM
06. Jevgeny Bobrisjev,Rus,Hon

176 pnt

167 "

109 "

104 "

101 "

100 "


Bron: KEMCO - Steven van Kempen / NOS-Sport

TOP