Jeffrey Herlings maakt een WK punt goed in Franse Grand Prix 05-06

Motocross World Championships GP Frankrijk


Jeffrey Herlings uit het Red Bull Teka KTM Factory Team is vandaag tijdens de vijfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Franse St. Jean d’Angely een punt ingelopen op Ken Roczen in de strijd om de wereldtitel. In de eerste manche kon de rijder uit Elsendorp zijn draai niet vinden en kwam na een valpartij op een zevende plaats over de finish. In de tweede manche reed hij tot in de slotfase aan de leiding maar door een inschattingsfout bij het passeren van een achterblijver verloor hij de koppositie en werd als tweede afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Jeffrey Herlings maakt een WK punt goed in Franse Grand Prix


Het weekend begon op zaterdag voortvarend voor Herlings want in zowel de vrije als de pre kwalificatietraining wist hij de snelste tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatieheat pakte hij een goede start en kwam op een tweede plaats uit de start. Gelijk probeerde Jeffrey de koppositie over te nemen maar ging hierbij in de fout en viel terug naar een derde plaats. Jeffrey bleef hier rustig onder en wist na een aantal ronden door te stoten naar een tweede plaats. Lange tijd bleef de achterstand op leider Ken Roczen gelijk maar helaas kon Jeffrey niet terug komen tot aan het achterwiel en legde uiteindelijk beslag op een tweede plaats.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend in Frankrijk en hierdoor lag het circuit er op zondagochtend tijdens de warm up heel anders bij dan op zaterdag. Er ontstonden lange en diepe sporen, die gedurende de dag opdroogden. In de eerste manche kwam Jeffrey niet zo goed weg bij de start maar door in de eerste ronde op verschillende plaatsen andere lijnen te kiezen dan de concurrentie kwam hij al snel aan op een vierde plaats en had de aansluiting met de kopgroep. Helaas kon de rijder uit Elsendorp niet lekker in zijn ritme komen en moest de kopgroep laten gaan. Wel wist hij ronde na ronde de vierde plaats in handen te houden. Echter in de slotfase verloor hij door een valpartij drie plaatsen en kwam hierdoor op een zevende plaats over de finish.

In de tweede manche ging Jeffrey weer vol goede van start. Al snel kwam hij op een tweede plaats te rijden en zette de aanval in op de leider in de wedstrijd. Al voor het midden van de wedstrijd nam hij de koppositie over en slaagde erin om een klein gaatje te slaan op de tweede man. In de slotfase kwam de tweede man weer terug tot aan het achterwiel van Jeffrey. Helaas kwam de rijder uit Elsendorp in een afdaling verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver en verloor hierdoor de koppositie. Jeffrey bleef het tempo hooghouden want ook de derde man was ondertussen dichterbij gekomen. Ondanks dit hield Jeffrey het hoofd koel en sloot de tweede manche af op een tweede plaats.

In het dagklassement legde Jeffrey beslag op een vierde plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap MX2 blijft hij op een tweede plaats staan. Zijn achterstand op de leider in het kampioenschap bedraagt slechts 13 punten. Volgend weekend gaat het Wereld Kampioenschap verder in het Portugese Agueda.


Roczen wint eerste manche in GP Frankrijk Saint Jean D’Angely, Herlings 7


Ken Roczen uit het Red Bull Teka KTM Factory Team heeft de eerste manche van de Grand Prix MX2 in Frankrijk weten te winnen. Roczen nam kopstart maar kwam in de eerste ronde even ten val en moest Gautier Paulin voorbij laten komen.

Roczen nam kort daarna de koppositie terug in handen en liep gedurende de wedstrijd ver weg bij de concurrentie. Gautier Paulin werd tweede voor de Amerikaan Zach Osborne. Jeffrey Herlings kwam niet helemaal goed weg bij de start maar kwam al snel aan op een vierde plaats. Hij had de aansluiting met de kopgroep maar kon het tempo niet volgen en kwam in de slotfase nog ten val waardoor hij zevende werd. Wellicht heeft Herlings problemen gehad waardoor hij het tempo niet kon volgen. Glenn Coldenhoff kwam van rond de twintigste plaats teruggereden naar een mooie twaalfde plaats en scoorde hiermee negen WK punten. Mike Kras reed in de beginfase in de punten maar kwam uiteindelijk als 22ste over de finish en scoorde hiermee net geen WK punten.

 

MX2, Eerste manche:
01. Ken Roczen,Dui,KTM
02. Gautier Paulin,Fra,Yam
03. Zach Osborne,VS,Yam
04. Tommy Searle,GB,Kaw
07. JEFFREY HERLINGS,KTM

MX2, Tweede manche:

01. Tommy Searle,GB,Kaw
02. JEFFREY HERLINGS,KTM
03. Zach Osborne,VS,Yam
04. Gautier Paulin,Fra,Yam
05. Nicolas Aubin,Fra,KTM


 

Stand WK na 5 van de 13 GP's:

01. Ken Roczen,Dui,KTM
02. JEFFREY HERLINGS,KTM
03. Tommy Searle,GB,Kaw
04. Zach Osborne,VS,Yam
05. Gautier Paulin,Fra,Yam

226 pnt

213 "

199 "

162 "

160 "



Steven Frossard wint zijn thuis Grand Prix!

Voor eigenpubliek heeft Steven Frossard (23) de Franse Grand Prix op het door nachtelijke regen zeer moeilijk geworden circuit van Saint Jean d’Angely gewonnen. De Yamaha-rijder werd eerste en tweede waarmee hij de dagwinnaar werd.


Steven Frossard wint zijn thuis Grand Prix!

 

MX1, Eerste manche:
01. Steven Frossard F Yamaha
02. Antonio Cairoli I KTM
03. David Philippaerts I Yamaha
05. Ken de Dycker B Honda
06. Evgeny Bobryshev Rus Honda
07. Maxi Nagl D KTM
09. Kevin Strijbos B Suzuki
10. Tanel Leok Est TM
11. Clement Desalle B Suzuki
12. Steve Ramon B Suzuki
23. Herjan Brakke NL Yamaha

MX1, Tweede manche:

01. Clement Desalle B Suzuki
02. Steven Frossard F Yamaha
03. Antonio Cairoli I KTM
04. Rui Goncalves Por Honda
05. Evgeny Bobryshev Rus Honda
08. Ken de Dycker B Honda
09. Maxi Nagl D KTM
10. Tanel Leok Est TM
11. Kevin Strijbos B Suzuki
17. Steve Ramon B Suzuki
23. Herjan Brakke NL Yamaha

 

Stand WK na 5 van de 13 GP's:

01. C.DESALLE (Suzuki)
02. A.Cairoli (Ita-KTM)
03. S.Frossard (Fra-Yamaha) 
04. M.Nagl (Dui-KTM) 
05. D.Philippaerts (Ita-Yamaha) 
06. E.Bobrysjev (Rus-Honda) 
07. R.Goncalves (Por-Honda) 
08. J.Barragan (Spa-Kawasaki) 
09. K.STRIJBOS (Suzuki) 
11. S.RAMON (Suzuki) 
12. K.DE DYCKER (Honda) 

19  Marc de Reuver NL Yamaha
33. Y.MARTENS (KTM) 

199 pnt

193 "

179 "

179 "

161 "

141 "

133 "

115 "

114 "

103 "

87 "

23 "

2 "


In het kampioenschap loopt Antonio Cairoli (2-3) wat punten in op Clement Desalle (11-1). Ken de Dycker, Steve Ramon, Kevin Strijbos en Cedric Lieber kwamen tot scoren tijdens de vijfde wedstrijd van dit seizoen. Herjan Brakke, de enige Nederlander, lukte dat helaas niet.

Bron: Motocrossplanet / KEMCO - Steven van Kempen

TOP