Red Bull Teka KTM rijder Jeffrey Herlings eindigt als tweede in het Zweedse Uddevalla 04-07

Motocross World Championships GP Zweden


Jeffrey Herlings uit het Red Bull Teka KTM Factory Team is tijdens de achtste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla op een tweede plaats geëindigd. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar wist zich al snel op te werken naar een derde plaats. Omdat hij in de beginfase niet lekker in zijn ritme kon komen, moest hij de twee leiders laten gaan en werd als derde afgevlagd. In de tweede manche werkte hij een constante wedstrijd af en werd op een tweede plaats afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.

Red Bull Teka KTM rijder Jeffrey Herlings eindigt als tweede in het Zweedse Uddevalla 2011


Nadat Jeffrey op zaterdag in de vrije training en de pre kwalificatietraining een derde tijd op de klokken had weten te zetten, kon hij na een goede start in de kwalificatieheat niet in zijn ritme komen. Naarmate de manche vorderde begon het rijden beter te gaan en uiteindelijk kwam hij binnen drie seconden van de winnaar als derde over de finish.

In de eerste manche zat hij er niet goed bij na de start maar door in de eerste ronde andere lijnen te rijden dan de concurrentie wist hij gelijk door te stoten naar een derde plaats. Hij had de aansluiting met de twee koplopers maar omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, moest hij de twee koplopers laten gaan. In het tweede deel van de wedstrijd begon het beter te gaan en bleef het gat tot aan de tweede man hetzelfde. De rijder uit Elsendorp bleef pushen tot in de slotfase maar moest genoegen nemen met een derde plaats.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Herlings zat lekker in zijn ritme maar zag de kopman beetje bij beetje bij hem weg rijden. Jeffrey bleef hier rustig onder en reed zijn eigen wedstrijd. Op zijn beurt liep hij weg bij de derde man en kwam na een constant gereden wedstrijd op een tweede plaats over de finish.

Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat hij na acht wedstrijden op een tweede plaats en heeft een achterstand van 14 punten op de leider in de tussenstand. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Commentaar Jeffrey Herlings:’’Het rijden ging goed in de tweede manche maar helaas was het niet genoeg. Ken is op dit moment zo goed en is bijna niet te pakken. Volgend weekend wordt een moeilijke wedstrijd voor mij omdat Teutschenthal niet mijn favoriete baan is. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen’’.

>>> Ken Roczen onbedreigd naar vierde GP-zege in Zweden


Bron: Motocrossplanet

TOP