Mike Kras scoort drie WK punten in Grand Prix van Engeland 22-08

Motocross World Championships GP Engeland


Ronde 13 van het WK MX2 werd afgelopen weekend verreden in het Engelse Matterley Basin. Een circuit met hoogteverschillen dat daarnaast als typisch Engels circuit ook tal van spectaculaire jumps te bieden had.
 
Mike Kras scoort drie WK punten in Grand Prix van Engeland

Foto: Bavo Swijgers - Mike Kras


Het Beursfoon Suzuki team reisde af met hun MX2 piloot Mike Kras die het er enorm naar zijn zin had. De afwisseling en jumps in het circuit lagen in de smaak van Mike en zijn rijstijl waardoor hij een zeer goede indruk naliet door zich in zestiende positie te plaatsen in de kwalificatie manche. Een respectievelijke negentiende en twintigste plaats in beide manches leverden 3 extra WK punten in de Grand Prix van Engeland.

Een sterke start bracht de Suzuki piloot in een goede elfde uitgangspositie voor deze kwalificatie manche. Het tempo kon slechts voor enkele ronden vastgehouden worden waardoor er enkele plaatsen verloren gingen. Een sterk en gecontroleerd rijdende Mike Kras vond uiteindelijk de zestiende positie op. Een prestatie waarmee tevreden kon vooruit gekeken worden naar de uiteindelijke races in het zondagprogramma.

Zondag
Eerste manche: Mike wist een punt te scoren in een manche waarbij het goede gevoel niet helemaal tot zijn recht kwam. Vanuit de negentiende positie ging hij de eerste ronde in maar kan het tempo niet doordrukken om enige passages te maken. Vechtend bracht Mike deze moeilijke manche tot een goed einde op een twintigste positie waarmee hij een punt scoorde.

Tweede manche: In de tweede manche vonden we Mike terug in de achterste gelederen van het nog zwaardere circuit door een gemiste startfase. Meteen kregen we een sterk rijdende rijder aan het werk te zien die een opmars maakte vanuit de achtentwintigste positie tot op de negentiende positie. Dit leverde Mike en het Beursfoon Suzuki Team twee extra en welverdiende punten op in deze tweede manche.

Volgende wedstrijd: 28/08 - Belgian Championship - Orp -Le Grand.

>>> Herlings in Britse GP niet op podium


>>> NOS Studio Sport - Roczen loopt flink uit op Herlings


>>> Video hoogtepunten van de GP van Engeland


>>> Ken Roczen pakt Grand Prix overwinning in Matterley Basin


>>> Cairoli wint Engelse GP, Favoriet Mackenzie komt zwaar ten val


Bron: Beursfoon Suzuki MX Team - Michiel Janssens

TOP