Paulin wint, Strijbos mist maar net podium 12-09

Motocross World Championships GP Italie


Niemand minder dan "gastpiloot' Gautier Paulin won vandaag de Grote Prijs MX1 in Italië. De MX2-rijder stapte voor de gelegenheid, volgende week rijdt de Fransman normaal gezien voor Team France de MXON op een MX1-machine. Paulin won de eerste reeks en werd tweede na de pauze, genoeg voor de zege.


Paulin wint, Strijbos mist maar net podium


Christophe Pourcel won de tweede reeks maar kon in de eerste reeks dan weer te weinig laten zien (8st) maar werd toch tweede in de eindstand voor Jonathan Barragan. Kevin Strijbos liet twee degelijke reeksen optekenen maar een derde vierde plaats was net niet genoeg voor het podium, hij werd vierde met gelijke punten als Pourcel en Barragan.

Paulin wint, Strijbos mist maar net podium

Max Nagl, de enige Red Bull Teka MX1-rijder sprong gisteren te ver over de finishberg en blesserde hierbij zijn hand, na onderzoek bleek dat hij zijn scafoidebeentje in zijn hand gebroken had. Hij probeerde nog wel in de eerste reeks maar moest zowat halverwege opgeven omdat de pijn niet meer te harden was. Hiermee zag hij een mogelijke derde of zelfs een tweede plaats in de eindstand in rook opgaan.

Flying postman Marvin van Daele toonde dat hij klaar is voor de Motocross of Nations volgende week, hij reed twee keer in de topvijftien wat hem een twaalfde plaats in de eindstand opleverde.

De mooie foto's komen van R. Archer.


Fermo was de laatste GP van het seizoen. Cairoli, die al zeker was van de wereldtitel, reed niet mee omdat Cairoli's moeder afgelopen vrijdag was overleden.


Wereldkampioen Antonio Cairoli was er niet bij tijdens de GP van Italie, in Fermo. Cairoli's moeder overleed vrijdagnacht na een slepende ziekte. Cairoli vloog meteen terug naar Sicilie om bij zijn familie te zijn. Zijn ploeg KTM had daar alle begrip voor. "Het menselijke primeert op het sportieve als iemand op zo'n manier getroffen wordt. We wensen Antonio veel sterkte."
 

Foto: Het KTM Team Condoleert Cairoli met het verlies van zijn moeder

Foto: Het KTM Team Condoleert Cairoli met het verlies van zijn moeder.

 

MX1, Eerste manche:
01. Gautier Paulin,Fra,Yam
02. Xavier Boog,Fra,Kaw
03. Kevin Strijbos,Bel,Suz
04. Jonathan Barragan,Spa,Kaw
05. Anthony Boissière,Fra,Yam

MX1, Tweede manche:

01. Christophe Pourcel,Fra,Kaw
02. Gautier Paulin,Fra,Yam
03. Jonathan Barragan,Spa,Kaw
04. Kevin Strijbos,Bel,Suz
05. Xavier Boog,Fra,Kaw

 

Eindstand:

01. Antonio Cairoli,Ita,KTM
02. Steven Frossard,Fra,Yam 
03. Clément Desalle,Bel,Suz 
04. Jevgeny Bobrisjev,Rus,Hon 
05. Maxi Nagl,Dui,KTM 

596 pnt

472 "

461 "

444 "

439 "


Bron: MXWorld / NOS-Sport

TOP