Jeffrey Herlings Nederlands Kampioen MX2 26-09

ONK Motocross Mill Herlings Pakt de Title


Jeffrey Herlings uit het Red Bull Teka KTM Factory Team is bij de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo Open Nederlands Kampioen geworden. Jeffrey moest in de eerste manche na een valpartij in de eerste ronde vanuit de middenmoot terug naar voren komen.

Jeffrey Herlings Nederlands Kampioen MX2

Met een moordend tempo kwam hij terug en wist uiteindelijk de manche nog met een grote voorsprong winnend af te sluiten. In de tweede manche controleerde de rijder uit Elsendorp de wedstrijd van start tot finish en verzekerde zich hiermee van zijn eerste titel in de MX2 klasse.

Het circuit de Herikerberg in Markelo is bij Jeffrey welbekend want in het verleden heeft hij hier al vele successen weten te behalen. Ook vandaag begon de Red Bull Teka KTM-rijder positief aan de dag door in de tijdtraining de pole position te pakken.

In de eerste manche pakte hij een hele goede start en verdween in de voorste gelederen het bos in. Echter in het bosgedeelte gleed Herlings onderuit en viel hierdoor terug tot in de middenmoot. Jeffrey bleef hier rustig onder en bouwde zijn wedstrijd goed op. Met constante rondetijden wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist zich binnen een aantal ronden op te werken naar de koppositie. Toen hij de eerste plaats eenmaal in handen had, liep hij ver weg van de rest van de concurrentie en sloot de eerste manche winnend af.

Ook in de tweede manche pakte hij op zijn snelle KTM machine een hele goede start en dook als eerste de eerste bocht in. Gelijk zette hij een hoog tempo in en had binnen een aantal ronden al een gat van dertig seconden. Gedurende de wedstrijd bouwde hij zijn voorsprong verder uit maar nam in de slotfase geen onnodige risico’s meer omdat zijn eerste Nederlandse titel in de MX2 klasse op het spel stond. Jeffrey reed een bekeken slotfase en kwam wederom als winnaar over de finish.

Met twee mancheoverwinningen won Jeffrey het dagklassement in Markelo en pakte hiermee tevens de Nederlandse titel in de MX2 klasse. Op 15 oktober staat voor Herlings de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Mill.
 

MX2, Eerste manche:
01. Jeffrey Herlings,KTM
02. Joel Roelants,Bel,KTM
03. Donny Bastemeijer,Hon
04. Erik Eggens,Yam
05. Jordi Tixier,Fra,KTM

MX2, Tweede manche:

01. Jeffrey Herlings,KTM
02. Joel Roelants,Bel,KTM
03. Petar Petrov,Bul,Yam
04. Jordi Tixier,Fra,KTM
05. Erik Eggens,Yam

 

Stand open NK na 6 van de 7 races:

01. Jeffrey Herlings,KTM
02. Joel Roelants,Bel,KTM 
03. Mike Kras,Suz 
04. Petar Petrov,Bul,Yam 
05. Erik Eggens,Suz 
06. Glenn Coldenhoff,Yam 

273 pnt

211 "

188 "

187 "

147 "

137 "





Kijk voor meer informatie op www.jeffreyherlings.eu

>>> NOS Studio Sport - Herlings terug op eigen bodem


Bron: Motocrossplanet

TOP