Zie de beelden van De zware revalidatie van Steve Ramon 07-11

Steve Ramon in VRT Sportweekend


Eind juli kwam Steve Ramon zwaar ten val tijdens de kwalificaties van de GP van België. De motorcrossers timmert nu aan de weg terug en Sportweekend zocht Ramon op tijdens een revalidatie. "We zien wel wat volgend jaar brengt", zegt hij.


Verslag Revalidatie Steve Ramon in VRT Sportweekend van 06 november 2011
 
This text will be replaced

Steve Ramon revalideert nog altijd van zijn doodsmak eind juli in Lommel. "Het is snel gegaan, van de ene dag op de andere kon ik niets meer", blikt de motorcrosser terug in Sportweekend.

VRT Nu Ramon opnieuw gewoon stappen. "Meteen na de val was ik verlamd. Ik had geen gevoel meer en kon enkel mijn hoofd bewegen."

"Dat was even schrikken", geeft Ramon toe. "Er flitst dan vanalles door je hoofd, maar je moet proberen om kalm te blijven."

Ramon heeft nu nog altijd coördinatiestoornissen. "Ik heb nog last van mijn schouder. Ik heb nog voortdurend zenuwpijn en in mijn handen, onderbenen en voeten is het gevoel nog niet terug."

"Om mee te draaien aan de top moet je fit zijn"

VRT Ramon is nog altijd de laatste Belgische wereldkampioen. In 2007 pakte hij de titel in de MX1. Het is nu nog maar de vraag of de 32-jarige Belg nog terugkomt.

"Ik heb nog een motor thuis staan en dat doet me nog altijd iets", zegt hij. "Ik hoop dat ik volledig zal herstellen en dan zien we wel. Misschien ga ik er weer voor, maar op welk niveau zal ik dan nog rijden? Om mee te draaien aan de top moet je volledig fit zijn."

Ramon wil de moed niet opgeven. "Ik had het liever anders gezien, maar het is nu zo. Ik heb nog veel werk voor de boeg en we zien wel wat volgend jaar brengt."
 

Steve Ramon kwam die tijdens de GP van Lommel zwaar ten val kwam

Foto: Steve Ramon kwam die tijdens de GP van Lommel zwaar ten val kwam>>> Steve in gesprek met Radio Sporza...


>>> Update Steve… Nieuwe scan geeft positief resultaat...

>>> Geef je steun aan Steve....


>>> Strijbos vervangt pechvogel Ramon bij Suzuki


>>> Meer nieuws over het herstel van Steve Ramon in Eeklo


>>> Geboers: "Steve Ramon heeft nog veel pijn"


>>> Steve Ramon komt zwaar ten val in Lommel en moet 3 tot 5 maanden revalideren


>>> Videoverslag Grand Prix Limburg by TV Limburg


Bron: VRT-Sporza / Steve Ramon #11

TOP