Vlaanderen steunt Motocross der Naties in Lommel 2012 04-12

Vlaanderen steunt de Motorcross der Naties 2012


In 2012 gaat de Motocross der Naties door in Lommel, Vlaanderen geeft haar steun aan de grootste en belangrijkste motocrosswedstrijd van de wereld. Het kabinet van Vlaams minister van sport Philippe Muyters meld ons dat de organisatie mag rekenen op EUR 250.000 voor ondersteuning van dit topevenement, voorwaarde dat Vlaanderen mee betrokken wordt in communicatie, promotiemateriaal, ....

Vlaanderen steunt Motocross der Naties in Lommel 2012

In 2012 zal Lommel de Motorcross der Naties organiseren. Vandaag besliste de Vlaamse Regering op voorstel van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters om aan die organisatie 250.000 euro toe te kennen. Motorcross is een topsport waarin Vlaanderen traditioneel goede prestaties neerzet.

De Motorcross der Naties is het jaarlijkse officieuze wereldkampioenschap voor landenteams. Eerder dit jaar ging de Vlaamse Regering akkoord om de Motorcross der Naties te ondersteunen, indien de organisatie toegewezen werd aan een Vlaamse kandidaat. Promotor en rechtenhouder Youthstream heeft intussen officieel bevestigd dat Lommel in 2012 mag instaan voor de organisatie van de Motorcross der Naties.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters ondersteunt de Motorcross der Naties met 250.000 euro: “Dit kadert in mijn topsportbeleid, waar we ondersteuning geven aan topsportevenementen die Vlaanderen in de sportwereld mee op de kaart zetten maar ook jonge Vlaamse talenten de kans geven om internationale topervaring op te doen. In ruil voor de ondersteuning verwachten we van de organisatoren dat zij Vlaanderen mee betrekken in hun communicatie, promotiemateriaal… Ik ben ervan overtuigd dat de organisatie van de Motorcross der Naties in Lommel, onder deskundige leiding van Eric Geboers, een topevenement wordt en dat dit een extra motivatie zal betekenen voor ons jong Belgisch team.”

Het is in 2012 precies 30 jaar geleden dat de Motorcross voor Naties nog in Lommel werd georganiseerd. De laatste editie in Vlaanderen vond plaats in 2003 in Zolder.

Bron: MXWorld - Marcel Dirks

TOP