De Grand Prix van Valkenswaard 03-04

Grand Prix Valkenswaard 25 april


GP Valkenswaard 2010Het nieuwe motorcross-seizoen is begonnen. In het buitenland zijn al meerdere grote internationale wedstrijden verreden. In eigen land is de cyclus van wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap van start gegaan met wedstrijden in Mill en Halle. Komend weekend beginnen de Grands Prix, de wedstrijdserie van het wereldkampioenschap.

Over een kleine maand wordt in het weekend van 24 en 25 april op het Eurocircuit van Valkenswaard wederom de Nederlandse Grand Prix motorcross verreden voor de klassen MX1 en MX2. Als derde klasse komen de Veteranen aan de start. Het Eurocircuit is een bij alle rijders hoog aangeschreven circuit, dat on-Nederlandse hoogteverschillen kent en tevens on-Nederlands overzichtelijk is voor het publiek.

GP Valkenswaard - PlattegrondDe Grand Prix van Valkenswaard is dit jaar de derde wedstrijd (uit een serie van vijftien) meetellend voor het wereldkampioenschap. Het seizoen wordt op paaszondag in het Bulgaarse Sevlievo geopend, een week later wordt er gereden in het Italiaanse Mantova.


Nu al wordt reikhalzend uitgekeken naar de verrichtingen van het 15-jarige talent Jeffrey Herlings, die in Valkenswaard zijn Nederlandse GP-debuut maakt in de MX2-klasse. En weet Marc de Reuver in de MX1 voor een klinkend resultaat te zorgen?

Bestuurlijk is er in Valkenswaard sinds vorig jaar het een en ander veranderd. De “grijze eminenties” Hans Verhoef en Klaas van der Werf, die zich jarenlang hebben ingezet voor de Valkenswaardse GP, hebben hun taken overgedragen aan de jongere garde, bestaande uit Maarten Roos, Ronnie Roos en Hendrik-Jan Vos. Samen met alle trouwe medewerkers zullen zij er borg voor staan dat er ook dit jaar weer een topevenement op het Eurocircuit zal worden georganiseerd.

Verdere informatie is te vinden op de nieuwe website www.gpvalkenswaard.nl


>>> Selectie GP Motocross Valkenswaard


Bron: GP Valkenswaard

TOP