Herlings maakt indrukwekkend Grand Prix debuut in Bulgarije 05-04

Grand Prix Seizoen vanstart in Bulgarije


Nederlander Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Factory Team heeft zondag in het Bulgaarse Sevlievo een indrukwekkend Grand Prix debuut gemaakt. Herlings nam in beide manches kopstart en wist zesde en derde te worden in de manches. Met deze resultaten eindigde de rijder uit Elsendorp op een vierde plaats in het dagklassement. De Grand Prix zege in de MX2 klasse ging naar regerend Wereld Kampioen Marvin Musquin. Hij won beide manches en bleef hiermee het Duitse wonderkind Ken Roczen voor, die in beide manches tweede werd. De derde podiumtrap werd bezet door de Fransman Steven Frossard.

Jeffrey Herlings


Ceriel Klein Kromhof uit het Yamaha van Beers Racing Team heeft bij de Grand Prix in het Bulgaarse Sevlievo vier WK punten gescoord. In de eerste manche kwam de rijder uit Daarlerveen na een slechte start knap teruggereden naar een zeventiende plaats. Ook in de tweede manche reed hij in de top vijftien totdat hij met een andere rijder zwaar ten val kwam waarbij hij zijn bewustzijn verloor. Gelukkig viel het allemaal mee en kon Ceriel gisteravond nog huiswaarts keren.


Ook Glenn Coldenhoff scoorde in Bulgarije zijn eerste WK punten. De rijder uit het Jumbo TvE Yamaha Team finishte gisteren op een negentiende plaats in de eerste manche en scoorde hiermee twee WK punten. In de tweede manche kwam Coldenhoff zwaar ten val met een andere rijder en brak hierbij zijn elleboog en pols. Zijn teammaat Herjan Brakke kwam helaas niet tot scoren.


In de MX1 klasse was het de Duitser Max Nagl die de wedstrijd won. Nagl werd eerste en tweede in de manches en verzamelde hiermee zes punten meer dan Antonio Cairoli, die vijfde en eerste werd in de manches. De Belg Clement Desalle werd derde in het dagklassement met een 3-4 in de manches.

Marc de Reuver


Beursfoon Suzuki-rijder Marc de Reuver scoorde zeven WK punten. De Reuver kwam in de eerste manche na een slechte start en een valpartij op een veertiende plaats over de finish. In de tweede manche reed hij in de top tien toen hij door een insect werd gestoken, wat een allergische reactie tot gevolg had. De Reuver werd hierdoor duizelig en kwam ten val. Bij de EHBO werd gelukkig niets ernstigs geconstateerd. Bas Verhoeven kwam in de eerste manche niet aan de finish en werd in de tweede manche dertigste!


Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Mantova.


Op 4 en 5 september wordt de Grand Prix in Lierop verreden.

>>> Nagl maakt het KTM succes compleet tijdens GP Bulgarije


>>> GP Motocross Kalender 2010

Bron: Motocrossplanet

TOP