Motocross of Nations in 2012 naar Lommel 25-04

Grand Prix Motocross BelgiŽ

 

Vandaag kondigde Eric Geboers samen met mede-organisator Stefan Everts aan dat in 2012 de Motocross of Nations naar Lommel zal komen. Mee aan tafel zaten Youthstream-president Guiseppe Luongo, FIM president Wolfgang Srb, burgemeester Vanvelthoven en Limburg deputť Cremers.

Grand Prix Motocross BelgiŽ

Het stedelijk motorcross circuit moet tegen 2012 helemaal omgebouwd worden tot een ware motorcross-arena waar 40.000 toeschouwers een plaats in moeten kunnen vinden. Er zullen vele vrachtwagens zand aangevoerd worden om rondom het circuit hoge bermen aan te leggen. Het eerste weekend van augustus gaat nu voor de derde keer op rij de Belgische GP naar Lommel en tegen die tijd zal er al een groot stuk van de berm aangelegd worden.

Zonder steun van de Vlaamse regering, de provincie Limburg en stad Lommel zou deze organisatie nooit mogelijk zijn daarom waren Limburg deputť Walter Cremers en burgemeester Peter Vanvelthoven en voorzitter van de Lommelse Motorclub Jaak Vanvelthoven mee afgezakt naar Valkenswaard om de organisatie te steunen.

1981 was het jaar dat de Amerikanen de hegemonie van de Belgen abrupt werd onderbroken, plaats van gebeuren was.... Lommel. Iets meer dan 30 jaar later gaat de Red Bull Motocross of Nations dus terug naar Lommel. We zijn benieuwt of de Amerikanen de Europeanen kunnen kloppen in de zandbak van Lommel.

In 2010 en 2011 wordt de Belgische GP opnieuw georganiseerd in Lommel. In 2012, het jaar van de MXON in Lommel zal de Belgische GP dus misschien wel naar WalloniŽ verhuizen indien de Waalse regering deze GP financieel zou ondersteunen... wordt vervolgt.

Bron: MX-World - Marcel Dirks

TOP