Cairoli is oppermachtig in Valkenswaard 26-04

Motocross World Championships GP Nederland


In de MX 1 motorcross heeft Antonio Cairoli in Valkenswaard zijn voorsprong in de WK-stand vergroot. Steve Ramon eindigde als tweede in Nederland. Clément Desalle kwam ten val in de eerste reeks en heeft een schouderblessure.

Steve Ramon


Cairoli was in de eerste reeks het beste weg in het Nederlandse zand. De oppermachtige Italiaan reed van start tot finish aan de leiding.

Ook Ken De Dycker maakte een goede start, maar zakte door een val terug naar de 6e plaats. Ramon eindigde na een inhaalrace als derde.

Clément Desalle viel en reed de reeks niet uit. "Hij heeft zijn schouder ontwricht", vertelt teammanager Sylvain Geboers aan Sporza.

"Dokter Claes heeft de schouder meteen terug op zijn plaats gezet, maar de tweede reeks rijden is onmogelijk. Maandag laten we een scan maken."

"Clément was zwaar aangeslagen, maar hij moet nu karakter tonen. Dit is een vertraging in zijn carrière, maar dat maakt elke crosser wel eens mee. Dit WK mag hij vergeten, hij moet nu weer opbouwen en zijn progressie voortzetten."

Ook in de tweede reeks was Cairoli, ondanks een val, de beste. Ramon werd tweede in de tweede reeks. In de slotfase verloor De Dycker (zevende) een pak plaatsen.


Beluister ook: Reactie van Steve Ramon

>>> Reactie Steve Ramon na GP Valkenswaard


Bron: VRT-Sporza

TOP