MAC Lierop | Grand Prix | Groots Eerbetoon aan voorzitter MC Boekel 04-05-2011

Groots Eerbetoon aan voorzitter MC Boekel 04-05-2011

Nieuwe toekomst Circuit Bezuidenhout MC Boekel

Na het zeer goede nieuws van de Hoge Raad vorige week over de toekomst van circuit Bezuidenhout kreeg Hans Laurense van iemand de opmerking: die voorzitter verdient toch eigenlijk gewoon een standbeeld.

Groots Eerbetoon aan voorzitter MC Boekel 2011


En inderdaad; het mocht wel eens duidelijk gemaakt worden aan Pieter van Uden dat de Boekelnaren hem zeer zeker rg dankbaar zijn! Vanuit de Boekelse motorzaak werden de plaatselijke motocrossliefhebbers opgeroepen om hun dankbaarheid te tonen en spontaan verscheen er een mr dan vol startveld van motocrossers, jeugdrijders, quadjes en veteranen! Begeleid door zwaailichten, sirenes en applaudisserende buurtbewoners(!!!) ging men naar de nietsvermoedende voorzitter. Zeer aangenaam verrast nam hij alle felicitaties, bloemen en geschenken in ontvangst.

Groots Eerbetoon aan voorzitter MC Boekel 2011Het geloof in een goede afloop voor het voortbestaan van het motocrosscircuit was naarmate de tijd verstreek gezakt. "Maar de wedstrijd is pas ten einde bij de finishvlag" zegt de succesvolle voorzitter. Hij gooide, zoals een goeie crosser in een wedstrijd; geheel op zichzelf aangewezen, al zijn talenten en doorzettingsvermogen in de harde en lange strijd tegen de instanties. Het koste hem enorm veel tijd, energie, n geld. Geheel terecht vormde het vonnis zijn zoete overwinning. Wat motocrossend Boekel betreft, stond ditmaal de beste stuurman cht aan de kant'! Iedereen is vol lof over zijn werkzaamheden en feliciteert hem met het behaalde resultaat.

Tijdens het gezellig drinken van een pilsje op de goede afloop wordt Pieter van Uden nogmaals aangenaam verrast. Het is een SMSje van de kersverse winnaar van de GrandPrix van Valkenswaard; Jeffrey Herlings, die zijn afkomst bepaald niet verloochend door de voorzitter ook te feliciteren met het behoud van de zware crossbaan waarop hij bijna letterlijk opgroeide en zodoende een van 's werelds beste zandrijders werd. De fabrieksrijder laat vanaf een training in Frankrijk weten binnenkort graag weer eens te komen rijden op de zandbaan die zo vele goede rijders voortbracht. Hij is van harte welkom maar zal net als ieder ander zich moeten houden aan de strenge landelijke geluidsnormen om de club te kunnen laten voldoen aan de nieuwe milieuvergunning. McBoekel gaat na jaren van vertwijfeling weer actief aan de gang voor goed georganiseerde motocross. De leden hebben er al weer zin in.

Begin dit jaar kwamen de berichten naar buiten dat het Circuit Bezuidenhout binnen een maand haar deuren moest sluiten. Het is dan ook een enorme wending wanneer je bovenstaande berichtgeving leest.

Zowel in Nederland als Belgi heeft de Motocrosswereld enorme klappen te verduren gehad.

Diversen Motocross circuits liggen in conflict met hun districtbesturen en zijn afhankelijk van beslissingen genomen door de overheid over het al dan niet voorbestaan van hun club.


Bron: MC Boekel

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: