MAC Lierop | Grand Prix | Demo MX-Geluidmeting in Berghem 01-06

Demo MX-Geluidmeting in Berghem 01-06

geluidsnorm maximaal 94 db(A)

Op initiatief van de KNMV en de MON werd op 30 mei een demomiddag met het Munisense geluidmeetsysteem voor de motocross gehouden.Belangstellenden namens motocrossclubs, geluidofficials van beide bonden, mx media, industrie en uitlaatfabrikanten waren uitgenodigd om het geluidmeetsysteem van de firma Munisense in werking te zien op het motocrosscircuit New Seven Hills in Berghem.
 

Demo MX-Geluidmeting in Berghem

Foto: Kees Siroo - Een crosser passeert meetapparatuur in Berghem.

 

Bij dit systeem wordt het geluid van een motocrosser langs de baan gemeten met behulp van twee geluidsmeters die draadloos in verbinding staan met een pc-configuratie en speciale software. Door een koppeling met het transpondersysteem van MYLAPS kan van de motor van elke rijder het geluid per doorkomst worden vastgelegd. Alle gegevens worden opgeslagen om later te kunnen raadplegen.

De berekeningsmodellen van het geluid zijn aangeleverd door de firma Peutz. Op het motocrosscircuit Kappermaat in Borculo wordt al enige tijd, naar alle tevredenheid, met dit systeem getest.

In een tweetal sessies heeft een groepje motocrossers, uitgerust met een MYLAPS MX transponder, aan de demos in Berghem deelgenomen. De gegevens zijn via het Munisense systeem vastgelegd en konden later aan de aanwezigen online worden getoond. Niet in het minst de rijders zelf waren genteresseerd in het geluid dat zij hadden geproduceerd!

Motocrossclubs die belangstelling hebben voor dit systeem moeten rekenen met een investering van 2.400 3.000 (excl. btw) voor de basisset, zonder of met MYLAPS-koppeling. De jaarlijkse onderhoudskosten van de apparatuur bedragen tussen de 495 en 595 (excl. btw).
 

 

Bron: KNMV

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: