MAC Lierop | Grand Prix | Motorcross op de Kesterheide nog zeker tot in 2015 21-06

Motorcross op de Kesterheide nog zeker tot in 2015 21-06

Grand Prix Motocross Championship MX1 & MX2 2012

Dat Vlaanderens mooiste, de jaarlijkse motorcross op de Kesterheide, bedreigd is in zijn voortbestaan is ondertussen genoegzaam bekend. Vorige week werd Natuurpunt definitief eigenaar van de Kesterheide. Ren De Boeck, de voorzitter van AMC Dworp maakte naar aanleiding hiervan een balans op.

This text will be replaced

Motorcross op de Kesterheide nog zeker tot in 2015.


De AMC De Toekomst kan verder een jaarlijkse motorcross organiseren op de Kesterheide en dit tot in 2015. Dit wil zeggen dat er zeker nog 4 wedstrijden kunnen doorgaan. Of er daarna nog mogelijkheden open liggen is twijfelachtig maar we blijven positief denken.
 

Hoe zit het nu met de Kesterheide ?


Ren De Boeck: Er is de laatste tijd veel gepraat en geschreven over de situatie van de crossomloop op de Kesterheide te Kester-Gooik. Tijd dus om eens de officile toestand uit te leggen.

 

Een paar jaar geleden had het Vlaams Gewest het plan opgevat om de Kesterheide via een onteigening aan te kopen. Het ging niet alleen om de crossomloop maar de brede omgeving van 80 ha. Deze onteigening is mislukt. Waarom weten we niet. Uiteraard was burgemeester Doomst hierbij betrokken met de bedoeling een site op te richten voor sociaal nut. Hij wou hier natuur, sport, cultuur, toerisme, jeugd en vooral de Gooikse inwoners een openbare site aanbieden waarvan zij konden genieten. Uiteraard met oog voor de waardevolle natuur. Binnen deze context zou de jaarlijkse cross verzekerd zijn zolang de organisatie werd waargenomen door de AMC De Toekomst Dworp.

Doordat de omloop die gebruikt wordt voor de cross van Kester gelegen is op ongeveer 6 ha in eigendom van de familie Geeroms en ongeveer 6 ha in eigendom van Natuurpunt moet de AMC het akkoord hebben van beide partijen.

Positief is dat Natuurpunt ons geen enkele beperking oplegt gedurende deze periode. Voor wat betreft de omloop blijft de familie Geeroms baas over het hele gebied tot eind 2015. Het is derhalve dank zij de familie Geeroms en Natuurpunt dat de cross van Kester nog even kan blijven door gaan.
 

KLIK HIER - Foto's persconferentie BK Kester

 

 

Bron: AMC Dworp / Ring TV

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: