MAC Lierop | Grand Prix | Ronnie van Rooij toegevoegd aan EK MX2 in Lierop 28-08

Ronnie van Rooij toegevoegd aan EK MX2 in Lierop 28-08

Grand Prix Motocross Championship MX1 & MX2 2012

Ronnie van Rooij uit het Rabbit Racing Kawasaki Team is toegevoegd aan de deelnemerslijst van het Europees Kampioenschap MX2 in Lierop. Van Rooij komt steeds beter in vorm nadat midden januari zijn nek brak tijdens de supercross in Goes.

Ronnie van Rooij toegevoegd aan EK MX2 in Lierop

Ronnie heeft de laatste weken veel wedstrijden op een Kawasaki 250F gereden en wist afgelopen zondag de MON-wedstrijd in Groesbeek te winnen. Op het modderige circuit wist Ronnie in de eerste manche kopstart te pakken. Lang kon Ronnie niet van zijn eerste plaats genieten omdat hij na een halve ronde werd gepasseerd door Mike van den Bogaert en terugviel naar een tweede plaats. Ronnie had het in de eerste paar ronden moeilijk om in zijn ritme te komen en kon de ideale lijnen nog niet vinden. Na zo’n drie ronden begon het rijden beter te gaan en bleef het gat tussen Mike en Ronnie hetzelfde. Toen Mike ten val kwam, kon Ronnie de koppositie overnemen en had gelijk een gat van zo’n tien a twaalf seconden. Deze wist hij de rest van de manche te consolideren en zo sloot hij de manche winnend af.

Bron: Motocrossplanet