MAC Lierop | Grand Prix | Studio sport - Herlings: "Ik ga in tweede op safe" 09-09

Studio sport - Herlings: "Ik ga in tweede Manche op safe" 09-09

Grand Prix Motocross Championship MX1 & MX2 2012

Herlings wint op overtuigende wijze eerste manche MX2 in Italie

 

Jeffrey Herlings heeft op overtuigende wijze de eerste manche van de Grand Prix MX2 in het Italiaanse Faenza weten te winnen. Herlings pakte kopstart en begon gelijk weg te lopen op Tommy Searle en won de manche met een voorsprong van meer dan dertig seconden.

Reactie van motocrosser Jeffrey Herlings na zijn zege in de eerste manche van de MX2-klasse in het

Italiaanse Faenza, waardoor de wereldtitel wel heel erg dichtbij is gekomen.

 

Searle stond de gehele manche onder druk van Jeremy van Horebeek maar toen de Belg net na het midden van de wedstrijd een fout maakte, kreeg Searle een gat en sloot de wedstrijd als tweede af voor van Horebeek.

Glenn Coldenhoff kwam niet goed weg bij de start maar de rijder uit Heesch knokte voor alles wat hij waard was en wist beslag te leggen op een veertiende plaats. Nick Kouwenberg kwam in de achterhoede door de eerste bocht en kwam kort daarna ten val. Hij begon aan een opmars naar voren en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken. In de slotfase kwam hij aan op een eenentwintigste plaats maar door een gebroken buddy seat moest hij het tempo laten zakken en werd uiteindelijk op een drieentwintigste plaats afgevlagd.

In de tweede manche heeft Herlings nog zeven punten nodig om de wereldtitel veilig te stellen.

Commentaar Jeffrey Herlings:'' Dit is super. De motor is geweldig bij de start. De monteur van de blokken is hier en die heeft de motor echt perfect geprepareerd. Ik heb op zaterdag gewonnen en nu ook de eerste manche. In de tweede manche ga ik niet mijn leven riskeren en geen onnodige risico’s nemen. Het belangrijkste is dat ik de wereldtitel pak’’

Commentaar Tommy Searle:’’De organisatie had vanochtend veel water op de baan gegooid. Hierdoor zijn er veel diepe sporen. Ik voelde mij niet comfortabel. Ik hoop in de tweede manche een beter ritme te hebben en hopelijk kan ik dan winnen’’.

Commentaar Jeremy van Horebeek:’’Ik kwam niet goed weg bij de start maar wist mij in de eerste ronde al terug te knokken naar een derde plaats. Ik kon niet in mijn ritme komen. Als ik sneller wilde rijden, kreeg ik problemen met mijn vering omdat de baan flink is opgedroogd ten opzichte van de training. Ik ben ook nog gevallen maar gelukkig wel als derde over de finish gekomen’’.

 

 

Bron: Motocrossplanet / NOS-Sport

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: