MAC Lierop | Grand Prix | NOS Studio Sport - Herlings gaat op voor eerste titel 08-09

NOS Studio Sport - Herlings gaat op voor eerste titel 08-09

Grand Prix Motocross 2012

Motocrosser Jeffrey Herlings gaat zondag in het Italiaanse Faenza op voor zijn eerste wereldtitel in de MX-2 klasse. Met twee Grands Prix voor de boeg kan de titel hem bijna niet meer ontgaan.

 

GP Motocross bij Studio Sport

 

Video: Herlings gaat op voor eerste titel.

 

De zeventienjarige Herlings zette vorige week een grote stap richting die eerste titel door in Lierop beide manches te winnen. Met die twee zeges liep hij veertien punten uit op naaste belager Tommy Searle uit Groot-Brittannië en vergrootte hij zijn voorsprong tot 65 punten.

De rijder van het Red Bull KTM-team was vorig seizoen al dichtbij zijn eerste titel, maar eindigde toen als tweede achter de Italiaan Antonio Cairoli. Die acteert nu in de prestigieuze MX-1 klasse waardoor Herlings de absolute favoriet is in de MX-2 klasse.

Constant niveau

Mocht Searle zondag beide manches winnen, dan heeft Herlings genoeg aan tweemaal een klassering in de topvier. Een opgave die voor de Nederlander niet al te moeilijk moet zijn.

De Elsendorper eindigde dit seizoen namelijk slechts drie maal naast het podium en juist die consistentie zal hem waarschijnlijk de wereldtitel brengen. Herlings finishte en behaalde punten in iedere manche waar concurrent Searle al drie keer dit seizoen een manche niet wist uit te rijden.

Weinig zenuwen

De jonge coureur leeft in alle rust toe naar de races in Faenza: "Het brengt toch heel wat druk met zich mee: hopelijk na twintig jaar (Pedro Tragter in 1993, red.) weer een Nederlander wereldkampioen. Maar op het moment is het nog om te houden."

Daarnaast baalt Herlings er een klein beetje van de titel niet in eigen land te kunnen veroveren. Daar was in Lierop kans op en de laatste Grand Prix van het seizoen is volgende week in het Duitse Teutschenthal. "Het mooiste was geweest als ik het thuis had kunnen doen." Maar al te lang staat hij niet stil bij dat feit: "Als ik het maar wordt, is het allang goed."

 

 

Bron: NOS-Sport

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: