MAC Lierop | Grand Prix | ONK Harfsen: Herlings aast op vier zeges op n dag 18-10

ONK Harfsen: Herlings aast op vier zeges op n dag 18-10

KNMV Open Nederlands Kampioenschap Motocross

Het is nog nooit vertoond in de Nederlandse motorcross: een coureur die vier races rijdt op n dag; wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings gaat het doen. De 18-jarige KTM-coureur uit Elsendorp start zondag in Harfsen tijdens de laatste race in het open Nederlands kampioenschap (ONK) zowel in de MX2- als in de hogere MX1-klasse.

 

ONK Harfsen: Herlings aast op vier zeges op n dag

Foto: ONK Harfsen: Herlings aast op vier zeges op n dag.

 

Herlings verzekerde zich eind mei al van de Nederlandse titel in de MX2. Om hem toch aan de start te krijgen, kwam de
motorsportbond KNMV in samenspraak met Herlings het idee om vier races te rijden. Vorig jaar wilde de coureur deze
stunt al uithalen, maar destijds gaf de bond geen toestemming. Nu maakte sporttechnisch directeur Johan Becker van de KNMV een uitzondering. Eenmalig, verzekerde hij gisteren.

 

"Voor ons was dit een extra stimulans om hem in Harfsen aan de start te krijgen. Anders duurt het nog een half jaar om  hem als wereldkampioen in Nederland te zien", aldus Becker.
 

Herlings reageerde opgetogen op de uitzondering die de KNMV voor hem maakt. De Elsendorper begint al op 1 maart in Thailand aan het WK. Hij heeft daardoor maar een beperkte rustperiode en zou om die reden eigenlijk niet starten in Harfsen. "Toen de bond met het idee kwam, werd ik meteen enthousiast. Het is een geweldige uitdaging. Ik ga voor vier overwinningen zondag. Als het er drie worden, zal dat een tegenvaller zijn." Van de gekneusde rib die hij onlangs opliep tijdens het WK voor landenteams in Lommel ondervindt hij geen hinder meer.

 

"Ik ben in een goede conditie. Afgelopen weekend heb ik nog een drie uur durende strand race gewonnen. Het zal zwaar worden, maar ik heb er veel vertrouwen in." Herlings kon nog geen uitspraken doen of hij volgend seizoen de hele ONK-cycLus rijdt. De GP-kalender van 2013 is uitgebreid met drie races overzee en dat kost flink meer reistijd. "Waarschijnlijk rijd ik als voorbereiding alleen de eerste paar races in Nederland."
 

 

Bron: Eindhovens Dagblad - Jeroen Wolbers

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: