MAC Lierop | Grand Prix | Maillard en Richier winnen supercross in Dortmund 14-01

Maillard en Richier winnen supercross in Dortmund 14-01

Supercross Dortmund van 11 tot en met 13 Januari 2013

Na drie lange dagen van supercross hebben de Franse rijders Boris Maillard en Florent Richier de titels Prince en King of Dortmund weten te veroveren. In de SX2 klasse won Maillard ook het dagklassement met een 2-1 voor Sullivan Jaulin 1-2 en Dominique Thury 3-3.

 

Maillard en Richier winnen supercross in Dortmund

Foto: Maillard en Richier winnen supercross in Dortmund.

 

Beste Nederlander werd Dave Versluis op een zevende plaats. De rijder uit Assendelft reed twee constante manches en werd vijfde en achtste! Nick Kouwenberg kende vandaag tegenslag. Nadat hij zich in de trainingen rechtstreeks had weten te kwalificeren, kwam hij in zowel de eerste als de tweede heat hard ten val waardoor er niet meer in zat dan 1 keer een twaalfde plaats.

Helaas moesten we het vandaag zonder Brent van Doninck doen. De Belg blesseerde in de training zijn enkel en is voor controle naar het ziekenhuis gegaan.
 

Supercross Dortmund van 11 tot en met 13 Januari 2013

Foto: Supercross Dortmund van 11 tot en met 13 Januari 2013.


In de SX1 klasse ging de zege vandaag naar de Amerikaan Kyle Regal voor Florent Richier en Fabien Izoird. Mike Kras deed het vandaag erg goed want hij wist zich voor de eerste keer in deze Duitse supercross serie te kwalificeren voor de finale. De rijder uit Fijnaart werd hierin negende! Jeffrey Meurs haalde het niet tot in de finale!

 

KLIK HIER Voor alle uitslagen
 

 

Bron: Motocrossplanet / Supercross Dortmund

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: