MAC Lierop | Grand Prix | KNMV NK Motocross klassenindeling 2013 17-01

KNMV NK Motocross klassenindeling 2013 17-01

De klassenindeling voor het NK Motocross is bekend

Achter iedere wedstrijd staat met een '1' vermeld welke klassen er zullen rijden. Let goed op dat het niet standaard is dat er alleen jeugd of alleen nationale klassen op een evenement ingedeeld staan.

 

KNMV NK Motocross klassenindeling 2013

Foto: Nieuws van het Front - KNMV NK Motocross klassenindeling 2013.

 

Daarnaast zijn er vier NK (Jeugd) wedstrijden welke samen vallen met wedstrijden voor het EK 65cc & 85cc. De KNMV heeft besloten dat, als er rijders namens de KNMV zullen deelnemen aan het EK, de klassen 65cc Kleine Wielen, 65cc Grote Wielen en 85cc Kleine Wielen als niet tellend zullen worden verreden en dat voor deze klassen dus alleen voor het dagklassement wordt gestreden. Dit omdat rijders er anders voor zouden kunnen kiezen om geen EK wedstrijden te rijden en dat dit ten koste zou gaan van de ontwikkeling van deze rijders. De NK wedstrijden van de 85cc Grote Wielen klasse tellen wel allemaal voor het NK kampioenschap, dit omdat deze klasse ook een ONK competitie kent. Of een wedstrijd tellend is voor het kampioenschap is pas op de dag van de wedstrijd bekend, omdat dit alleen van toepassing is als daadwerkelijk rijders uit de betreffende klasse deelnemen aan de EK wedstrijd. Het gaat hier om de NK wedstrijden in Den Dungen (4 mei), Veendam (8 & 9 juni) en Winterswijk (7 juli).

De geplande NK wedstrijd in Eersel op 18 mei 2013 is door de organisatie terug gegeven, dit omdat de door hun gewenste klassen niet konden worden ingedeeld. Met de MACL Lichtenvoorde is afgesproken dat zij hiervoor in de plaats op maandag 20 mei, tweede Pinksterdag, een NK Motocross wedstrijd zullen organiseren.

Voor vragen over de klassenindeling kunt u terecht op het KNMV bondsbureau via email sport@knmv.nl, of telefonisch via 026 3528517.
 

KLIK HIER Voor het volledige overzicht

 

 

Bron: KNMV

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: