MAC Lierop | Grand Prix | Jeffrey Herlings begint geblesseerd aan de GPs! 27-02

Jeffrey Herlings begint geblesseerd aan de GPs!  27-02

Grand Prix Motocross 2013

Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp is dinsdagmiddag hard ten val gekomen tijdens een training op het circuit van Lommel. Herlings verloor in een bocht de controle over zijn motor en blesseerde bij de val zijn linker bovenbeen. Dat leverde hem een flinke bloeduitstorting op.

 

Film: Jeffrey Herlings begint geblesseerd aan de GPs!.

 

Volgens Herlings is de blessure niet ernstig. Hij vertrekt woensdag gewoon naar Qatar, daar wordt komend weekend de eerste Grand Prix gereden die meetelt voor het wereldkampioenschap. Voor de zekerheid laat hij dinsdagavond nog wel een arts naar zijn blessure kijken.

Longontsteking
De blessure is al een tweede tegenslag voor Herlings in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. In december kreeg hij een longontsteking, daardoor kon hij vier weken niet trainen. Zijn voorbereiding bleef zodoende beperkt tot acht weken.

Herlings verdedigt komend seizoen zijn wereldtitel in de MX2. Die won hij vorig seizoen met overmacht. Dit seizoen wil hij alle manches winnen.
 

Via Twitter laat de rijder weten zijn volgers op de hoogte te houden

 

"Een top 5-notering is mijn doel, als ik het uberhaupt haal om het terrein te bereiken. Mijn knie is erg beschadigd en mijn been is zwaar gekneusd", twittert Herlings vanuit het oliestaatje. Die verwondingen liep hij dinsdag op toen hij viel bij een training in het Belgische Lommel.

"Ik zal proberen er het beste uit te halen. Nog twee dagen om te herstellen", laat de motorcrosser weten. Hij draagt nu nog de wereldtitel in de MX2.

 

 

Bron: Omroep Brabant

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: