MAC Lierop | Grand Prix | Film: Erik Eggens en zijn Yamaha 250cc 2-takt op punt voor GP Valkenswaard 28-03

Film: Erik Eggens en zijn Yamaha 250cc 2-takt op punt voor GP Valkenswaard 28-03

Grand Prix Motocross Championship MX1 & MX2 2013

Erik Eggens van het JK SKS Gebben Yamaha Team heeft op woensdag zijn laatste testsessie op de Yamaha 250cc 2-takt voor de Grand Prix van Valkenswaard met een goed gevoel af weten te sluiten. Deze test werd gedaan op het circuit van Heerde.

 

Video: Erik Eggens en zijn Yamaha 250cc 2-takt op punt voor GP Valkenswaard.

 

Hierbij werd begeleider Hans Koenen geassisteerd door Jos van Keulen van HK Suspension en Ton van Grinsven van VdLaarRacing om de Yamaha 250cc 2-takt machine helemaal naar de wensen van Erik af te stellen. Nu alle testen achter de rug zijn kan Erik zich met een gerust gevoel gaan voorbereiden op de Grand Prix.

Het team wil alle mensen bedanken voor de hulp die ze ontvangen hebben om dit project tot een succes te maken en die het mogelijk gemaakt hebben dat Erik dit weekend aan de start zal staan in Valkenswaard. De deelname met de Yamaha 250cc 2-takt machine zorgde voor heel veel extra werk. Naast Hans Koenen die technisch verantwoordelijk is, hebben de vaste partners zoals Henry Gorthuis van HGS Exhaust Systems voor de uitlaten en Jos van Keulen van HK Suspension voor de vering enorm hard gewerkt om het allemaal op tijd te verwezenlijken. Erg dankbaar is het team voor de extra hulp van buitenaf, Johan Luyten de 2-takt specialist uit Belgie heeft de tuning verzorgt en hiervoor al het andere werk opzij gezet. VdLaarRacing heeft de frame kit ter beschikking gesteld en Ton van Grinsven hielp mee om de juiste afstelling te vinden! Het team is deze mensen erg erkentelijk en het is mooi om te zien hoe de deelname van Erik leeft onder de motorcrossliefhebbers!

Motocrossplanet was op woensdag aanwezig in Heerde en nam alvast wat beelden op van Erik. Ook verteld Erik voor de camera hoe de omschakeling van 4-takt naar 2-takt is verlopen! Naast Erik was ook Herjan Brakke bij de training in Heerde aanwezig. Ook Herjan verteld voor de camera hoe zijn herstel tot op dit moment verloopt en wanneer hij denkt dat hij weer op de motor kan stappen.

Deze video is mogelijk gemaakt door www.jopa.nl
 

Kijk voor meer informatie www.gpvalkenswaard.nl
 

 

Bron: Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: