MAC Lierop | Grand Prix | MXGP motorcross Grand Prix in 2015 op TT-Circuit Assen 05-07

MXGP motorcross Grand Prix in 2015 op TT-Circuit Assen 05-07

Grand Prix Motocross 2015

De voorlaatste ronde in de stiijd om het wereldkampioenschap motorcross wordt in 2015 niet verreden in Valkenswaard maar in Assen. Het TT-circuit is op 30 augustus volgend jaar het strijdtoneel voor de wereldtop van de MX1 en MX2.

 

Met een zeer onverwachte koerswijziging heeft de organisatie van de Motorcross Grand Prix besloten om op 30 augustus 2015 de MXGP Grand Prix van Nederland niet op een vast crossccircuit, maar op het TT-Circuit in Assen te houden. In het verleden is dit in het buitenland vaker gebeurd, bijvoorbeeld op de Lauzitsring en Zolder. Het tweedaagse evenement zou binnen de bestaande geluidsregels van het circuit passen. De tijdelijke crossbaan zal rondom de GT-bocht aangelegd worden.

 

MXGP motorcross Grand Prix in 2015 op TT-Circuit Assen

Foto: MXGP motorcross Grand Prix in 2015 op TT-Circuit Assen.

 

Het evenement zelf zal door LDP International van de bekende motorsportpromotor Lee van Dam georganiseerd worden, al meldt men daar dat er nog geen contract ondertekend is, maar dat er nu nog naar de levensvatbaarheid van het hele project gekeken wordt. LDP organiseert momenteel ook de Gamma Racing Day en was in het verleden verantwoordelijk voor Champ Car Grand Prix en Superleague Formula in Assen, de A1GP in Zandvoort en diverse GP's. Lee van Dam liet vandaag weten dat er in twee weken tijd een crossbaan rondom de GT-bocht aangelegd kan worden, die tussen de gebouwen door via de paddock rond loopt. Hiervoor wordt zand van de naast het circuit gelegen terreinen van Landmacht gebruikt, Defensie zal hiervoor als partner van de organisatie gaan optreden. Rondom het crosscircuit zullen zo'n 25.000 tot 30.000 toeschouwers kunnen komen, wat genoeg is om de exploitatie dekkend te krijgen. De twee weken voor de opbouw kunnen volgens Van Dam in 2015 direct na de Gamma Racing Day ingaan, die zal dan (voor het eerst) vier dagen lang in het weekend van 9 augustus 2015 plaatsvinden.

 

Een woordvoerder van het TT-Circuit bevestigt de komst van de MXGP en meldt dat er al langer ambities voor een dergelijke evenement waren en dat de MXGP binnen de huidige geluidsruimte van het TT-Circuit ligt. Er zullen volgens het TT-circuit dus geen andere evenementen van de kalender gehaald hoeven te worden.

 

 

Bron: MxMag / Nieuwsmotor

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: