MAC Lierop | Grand Prix | Herlings ontslagen uit ziekenhuis van Genk 25-07

Herlings ontslagen uit ziekenhuis van Genk 25-07

Grand Prix Motocross 2014

Ruben Tureluren, boezemvriend/mekanieker/begeleider van Jeffrey Herlings arriveerde woensdag in de vroege namiddag op de Horensbergdam in Genk. Hij kwam terug van een stukje ziekenvervoer.

 

Herlings, net voor zijn val in Genk

Foto: Erbinspictjers - Herlings, net voor zijn val in Genk.

 

Ruben: “Ik heb net Jeffrey Herlings naar huis gebracht. Het gaat gezien de omstandigheden vrij goed met hem. De dokters van het ZOL blijken perfect werk te hebben afgeleverd bij de operatie. Daarbij werd een pin in het dijbeen aangebracht om de schuine breuk te ondersteunen en de genezing te bespoedigen. Jeffrey kreeg zelfs te horen dat hij zelfs heel kort mocht steunen, wat de genezing zou bevorderen.”

De feiten zijn wat ze zijn, en de derde opeenvolgende titel loopt gevaar. Om te weten hoeveel moest er door Herlings gerekend worden.

Wij deden dezelfde oefening. Als Tixier , zijn voornaamste rivaa/ploegmaatl op drie van de vier wedstrijden 36 punten scoort en een keer 38 dan zou de titel voor de Fransman zijn. Toch wel iets om over na te denken want in zijn laatste zes crossen scoorde Tixier 3 maal 40 punten en drie maal 38 punten. Kandidaat nummer twee Romain Febvre moet per GP 44,5 punt halen, EN Tixier mag dan zijn score niet halen. Dylan Ferrandis maakt in theorie ook nog kans, maar voor hem ligt de minimumscore op 48,25 punten en moet hij zijn twee landgenoten voor blijven.

“Maar,” zegt Ruben, “als het daadwerkelijk zo ver zou komen dan zegt Jeffrey zelf dat hij afreist naar Mexico, om desnoods toch nog de benodigde punten te sprokkelen.”

Wij dachten dat Arnaud Thonus hier eventueel spelbreker zou kunnen spelen voor de drie nieuwbakken titelkandidaten, maar een niet bevestigd gerucht zegt dat de Zwitser niet meer zou aanzetten dit jaar. Maar niet bevestigd dus. En dan is er nog de Rising Star Tim Gajser, die in bloedvorm verkeert. Tonkov en Butron laten ook stilaan hun beste vorm zien. Vegeten we iemand? Loket zal iets duidelijk maken, Lommel nog een beetje meer.

Wij wensen Jeffrey een spoedig herstel toe zodat hij zelf over zijn eigen lot kan beslissen.

 

 

Bron: MXWorld

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: