MAC Lierop | Grand Prix | Verslag ONK Zijspancross Lochem 02-03

Verslag ONK Zijspancross Lochem 02-03

ONK Zijspancross 2015

In het Gelderse Lochem werd het nieuwe zijspancross seizoen geopend met een wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap. Aan de start vele toppers uit het WK van vorig jaar.

 

Video: Verslag ONK Zijspancross Lochem.

 

Met de snelste trainingstijd lieten Etienne Bax/Kaspars Stupelis al direct zien dat zij hun huiswerk hadden gedaan. Uiteraard waren ze daarmee ook verzekerd van de beste plaats achter het starthek. Uitermate belangrijk op het circuit in Lochem want meestal loopt het daar bij de start volledig uit de hand wanneer de combinaties de eerste scherpe bocht naar links maken. Maar de jury besliste anders, de motor van Bax produceerde teveel geluid en ze werden teruggezet naar de 21e plaats. Maar Etienne en Kaspars hebben al eens eerder laten zien dat zoiets geen belemmering voor de overwinning hoeft te zijn.

 

Bij de start van de eerste manche was het dan ook meteen weer raak, een grote crash waarvan heel wat duos de dupe waren. Team Bax kwam ook niet al te best weg maar gingen direct in de aanval. Welgeteld vier ronden hadden ze nodig om de eerste plaats te bereiken en daarna volgde een eenzame rit tot aan de finish.

 

De tweede manche opnieuw een slechte start maar ook nu was er niemand opgewassen tegen Team Bax dat korte metten maakte met de concurrentie en snel de koppositie pakte.

 

Met een dubbele manchezege kon team bax tevreden na huis. onze focus ligt bij de wereldtitel en na deze wedstrijd kunnen we gaan bouwen na de toekomst en hopelijk optimaal zijn in de eerste GP verklaarde Etienne. De opening van het WK zal op 6 april in het Zwitserse Frauenfeld plaatsvinden. Voordat het zover is zal op 8 maart op het GP circuit in het Brabantse Oss de tweede ronde voor het ONK worden verreden. Ook daar vele toppers uit het voorbije WK aan de staat waaronder regerend wereldkampioen en grootste concurrent van Bax, Ben Adriaenssen uit Belgi.

 

 

Bron: Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: