MAC Lierop | Grand Prix | RTV Drenthe - Hoe verander je het TT-circuit in een motorcrosscircuit? 04-04

RTV Drenthe - Hoe verander je het TT-circuit in een motorcrosscircuit? 04-04

Grand Prix Motocross 2015

In het laatste weekend van augustus moet het TT-circuit omgetoverd worden tot een zanderig crosscircuit met hoge springbulten. Dan komen de beste motorcrossers van de wereld naar Assen voor een Grand Prix-wedstrijd.

 

Video: RTV Drenthe - Hoe verander je het TT-circuit in een motorcrosscircuit?.

 

Circuitontwerper
Nieuw Zeelander Greg Atkins is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle WK-circuits. Hij was te gast op het circuit van Assen om in overleg met organisator Lee van Dam de grote lijnen alvast uit te stippelen. "I'm building a cross-circuit on a racing-circuit, how cool is that!"

 

Buiten het circuit is Atkins ook verantwoordelijk voor de cameraposities en de lussen voor de tijdwaarneming die in het circuit moeten worden gelegd.

 

Logistiek plan
Op het circuit zullen hekken moeten worden gesloopt en komen er extra tunnels. Verder tekent Atkins voor het logistieke plan om het zand voor het circuit op tijd op de juiste plaats te krijgen. Grond- , weg- en waterbouwbedrijf Romein uit Veendam gaat de klus klaren.

 

1000 vrachtwagens zand

Het zand wordt geleend van het naastgelegen defensieterrein. Het duurt vier dagen en vier nachten om de duizend vrachtwagens met zand naar het circuit de verplaatsen. Half augustus gaan de werkzaamheden van start.

 

 

Bron: RTV Drenthe

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: