MAC Lierop | Grand Prix | Aftellen is begonnen voor de Grand Prix Oldebroek...!!! 15-05

Aftellen is begonnen voor de Grand Prix Oldebroek...!!! 15-05

Grand Prix Zijspancross 2015

Nog een week moeten ze wachten, de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek. Al enkele maanden zijn zij druk in de weer om het circuit er spik en span bij te laten staan voor de GP Zijspancross.

 

Zaterdag 23 mei en maandag 25 mei is circuit “de Bargen” het strijdtoneel voor de zijspancrossers welke strijden om de wereldtitel. Na wedstrijden in Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Duitsland is Oldebroek gastheer voor de vijfde wedstrijd uit een reeks van 15 wedstrijden.

 

Aftellen is begonnen voor de Grand Prix Oldebroek...!!!

Foto: Aftellen is begonnen voor de Grand Prix Oldebroek...!!!

 

Vrijdagavond wordt het weekend afgetrapt in de grote feesttent aan Vreeweg. Vanaf 20:00 uur is iedereen welkom voor een gezellige avond met live Nederlandstalige muziek. Op het podium verschijnen onder andere Ancora, Harten 10, Martin Dams, Marco den Hollander en Harm Wolters.

 

Zaterdagochtend zullen de muzikale klanken en de geur van bier en hamburgers plaatsmaken voor het geronk van motoren en benzinedampen. Op het circuit verschijnen naast de GP-rijders ook de “Kids and Sidecars”, de Classic-sidecar en de clubklasse.

 

De GP rijders trainen in twee groepen. De vrije trainingen starten 10:00 en 10:40 uur. De pre-qualifying wordt vanaf 12:00 uur gereden. Het echte geweld barst klokslag 15:00 uur los. Dan valt het starthek voor de kwalificatiereeks van groep A. Een uur later is groep B aan de beurt. Als afsluiter van de eerste dag wordt de Last Chance verreden. In deze tijdtraining worden de laatste startbewijzen voor de wedstrijddag vergeven.

 

Maandagochtend begint zoals elk GP weekend met een Warm-Up. Voor de GP rijders start deze rond de klok van 10:00 uur. Voor die tijd hebben de “Kids and Sidecars”, Classis sidecars en de clubklasse hun rondjes al gemaakt. Vanaf 11:00 uur kunnen alle fans een handtekening bemachtigen van hun helden tijdens de handtekeningsessie. Een half uur later vindt de officiële opening van het evenement plaats op het startveld. Aansluitend worden de wedstrijden verreden. De “Kids and Sidecars” bijten het spits af, gevolgd door de ONK Quads.

 

Om 13:15 uur valt het starthek voor de eerste manche van de GP Sidecars. 16:00 uur is de start van de tweede manche. Zo’n drie kwartier later tijdens de prijsuitreiking weten we die Grote Prijs van Nederland op zijn naam heeft mogen schrijven. Later deze week zullen we de kanshebbers gaan belichten!

 

Voor wie niks van alle spanning en sensatie wil missen is Oldebroek volgend weekend “the place to be”!

 

Kijk voor al het laatste nieuws op de website!

 

www.stichtingcircuitoldebroek.nl

 

 

Bron: SCO - Stichting Circuit Oldebroek

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: