MAC Lierop | Grand Prix | Lucas Coenen wint het NK 65cc in Lierop, Sacha wordt vijfde 20-07

Lucas Coenen wint het NK 65cc in Lierop, Sacha wordt vijfde 20-07

KNMV NK Motocross LIerop 2016

Lucas Coenen van CJT Racing heeft het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Lierop weten te winnen. In de eerste manche ging hij het gevecht aan om de overwinning maar kwam hij net iets tekort en finishte als tweede. In de tweede manche leidde hij van start tot finish en wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Sacha kon in de eerste manche niet lekker in zijn ritme komen en kwam niet verder dan een vijfde plaats. In de tweede manche reed hij de hele wedstrijd op een tweede plaats totdat hij bij een kleine sprong zijn motor deed stil vallen. Hierbij gingen verschillende posities verloren waardoor hij ook ditmaal genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

 

Lucas Coenen wint het NK 65cc in Lierop, Sacha wordt vijfde

Foto: Lucas Coenen wint het NK 65cc in Lierop, Sacha wordt vijfde.

 

In de training is gekozen voor tandwiel 48, maar dat bleek veel te groot. Daarom is er uiteindelijk voor de eerste manche een 46 opgezet. Lucas zette een derde tijd neer en Sacha kwam na verschillende snelle ronden uit op een vijfde tijd.

 

Lucas en Sacha kwamen in de eerste manche redelijk goed weg bij de start: Lucas als vierde en Sacha als vijfde. Lucas had instructies meegekregen om niet als een gek te werk te gaan en zijn wedstrijd rustig op te bouwen en zo geschiede. In de derde ronde nam hij de tweede plaats in handen en vervolgens ging hij in de aanval op de leider. Hij probeerde van alles maar slaagde er niet in om de eerste plaats over te nemen en kwam op een tweede plaats over de finish.

 

Met Sacha ging het niet goed. Hij kon niet lekker in zijn ritme komen en reed meer dan zeven seconden langzamer dan Lucas, terwijl dit normaal gesproken op een training nooit het geval is. Hij kwam na een moeilijke wedstrijd op een vijfde plaats over de finish.

 

De tweede manche ging beter. Lucas pakte kopstart, gevolgd door Sacha op een tweede plek. Hoewel ze achter elkaar aan de wedstrijd begonnen, was Lucas toch duidelijk sneller. Hij won de manche. Sacha zag ook verbetering en wist tot in de slotfase stand te houden op een tweede plaats. Echter bij een kleine sprong deed hij de motor stil vallen, waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen en hij als vijfde over de finish kwam.

 

Lucas wist het dagklassement te winnen in Lierop en Sacha heeft de dag op een vijfde plaats af weten te sluiten. Aankomend weekend staat voor Lucas de finale van het Europees Kampioenschap 65cc op het programma in Loket, Tsjechie. Het gaat hier om een harde, technische baan. Vanwege de drukke wedstrijdkalender is de voorbereiding op dit soort ondergrond niet optimaal geweest maar Lucas gaat er met vertrouwen naartoe om te proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Na de wedstrijd in Loket is er een zomerpauze van het Nederlands Kampioenschap en staat de eerstvolgende wedstrijd pas op 4 september op het programma in Varsseveld.

 

Bron: Motocrossplanet

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: