MAC Lierop | Grand Prix | Herlings maakt over twee weken zijn rentree bij de Grote Prijs van Nederland 12-08

Herlings maakt over twee weken zijn rentree bij de Grote Prijs van Nederland 12-08

MXGP Motocross 2016

Jeffrey Herlings maakt over twee weken zijn rentree bij de Grote Prijs van Nederland op het TT-Circuit in Assen. Hier vind op Zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016 de eerst volgende Motocross Grand Prix plaats; de officile ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross.

 

Jeffrey Herlings debuteert in Assen

 

Door een blessure in 2015 zal Herlings dit jaar voor de eerste keer aan de start staan tijdens de GP van Assen.

 

Herlings maakt over twee weken zijn rentree bij de Grote Prijs van Nederland

Foto: Herlings maakt over twee weken zijn rentree bij de Grote Prijs van Nederland.

 

De voorsprong in het WK-klassement van Jeffrey Herlings is teruggebracht tot 43 punten. De 21-jarige Elsendorper is nog altijd herstellende van een sleutelbeenbreuk en miste de laatste drie Grands Prix.De uitdager' van Herlings is de Zwitser Jeremy Seewer. Hij werd zondag voor eigen publiek tweede en komt daardoor op 554 punten. Herlings heeft er 597. Herlings won vr zijn blessure elke GP en bouwde een voorsprong op van 169 punten. Hij maakt vermoedelijk over twee weken zijn rentree bij de Grote Prijs van Nederland. Het TT Circuit van Assen wordt dan omgetoverd in een zandbaan. Begin september hoopt Herlings zijn derde wereldtitel te kunnen vieren.

 

Programma MXGP Assen

 

Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorien MXGP en MX2. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

2016 is een ongekend jaar voor motorcrossliefhebbers in Nederland. Het Red Bull KTM fabrieksteam heeft met 2-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en de pas 17-jarige Davy Pootjes maar liefst 3 Nederlanders binnen haar gelederen. Ook van de Nederlandse teams HSF Logistics Motorsport Team, Wilvo Standing Construct Yamaha Team en het Team Gebben Van Venrooy Kawasaki wordt veel verwacht. In 2016 staan in Assen ook s werelds snelste vrouwelijke motorcrossers aan de start, waaronder onze eigen Nancy van de Ven. De 18-jarige motorcrosser uit Vlissingen won in 2015 haar eerste Grand Prix en eindigde als derde in de eindstand van het wereldkampioenschap.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: JH84

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: