MAC Lierop | Grand Prix | Reactie Jeffrey Herlings na afloop GP Verenigde Staten 04-09

Reactie Jeffrey Herlings na afloop GP Verenigde Staten 04-09

MXGP Motocross 2016

Herlings vierde de wereldtitel dat uitbundig met champagne. “Eindelijk heb ik die derde wereldtitel binnen na zoveel blessures”, jubelde Herlings, die in 2012 en 2013 ook al de beste was in de MX2. De afgelopen twee jaar greep de topfavoriet door zware blessures naast de titel. “Misschien had ik nu al vijf wereldtitels moeten hebben, maar ik heb veel pech ondervonden. Ik ben blij dat ik deze wel heb kunnen binnenhalen.”

 

Video: MXGP - Reactie Jeffrey Herlings na afloop GP Verenigde Staten.

 

Dit seizoen was Herlings ongenaakbaar tot hij in juli zijn sleutelbeen brak en als gevolg drie grands prix moest missen. Van zijn riante 169 punten voorsprong in de WK-stand bleven er 43 over tot hij een week geleden zijn rentree maakte in Assen.

 

Herlings was al twee keer eerder wereldkampioen in de MX2-klasse, in 2012 en 2013. In 2014 en 2015 maakte hij ook aanspraak op de titel, maar blessures gooiden toen roet in het eten. "Eindelijk hem ik die derde titel na zoveel blessures. Ik was zo zenuwachtig. Ik weet niet wat ik moet zeggen", reageerde de wereldkampioen uitbundig.

 

Herlings won dit seizoen elke grand prix waar hij aan de start verscheen. Volgend jaar maakt hij de overstap naar de MXGP-klasse, de koningsklasse in het motorcross.

 

Bron: MXGP / Omroep Brabant - Mathijs Pennings

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: