MAC Lierop | Grand Prix | Wereldkampioen Jeffrey Herlings opent nieuw circuit Arnhem 18-09

Wereldkampioen Jeffrey Herlings opent nieuw circuit Arnhem 18-09

Motorsportpark Gelderland Midden

De opening van een nieuw motorcross circuit. Het vijftig jarig jubileum vieren. Het gebeurde zaterdag allemaal bij MAC Harskamp. En dat onder het toeziend oog van wereldkampioen Jeffrey Herlings (open klasse).

 

De opening van Motorsportpark Gelderland Midden is de uitkomst van de samenvoeging tussen MAC Harskamp en MCA Arnhem. Dick van Wikselaar is de grote animator van dit prachtige complex.

 

Video: Motocrossplanet - Wereldkampioen Jeffrey Herlings opent nieuw circuit Arnhem.

 

Het was een drukt van belang op het nieuwe motorcross paradijs. Zo mag je het wel noemen, meenden veel aanwezig crossers. Dat daarbij de blikken gingen naar bedenker en initiator Dik van Wikselaar was geen verrassing.

 

Het werd een schitterend feest op het gloednieuwe circuit. De motorclubs uit Harskamp en Arnhem hebben de handen ineengeslagen. Aan de noordkant van Arnhem werd het een dag om nooit te vergeten, aldus Van Wikselaar.

 

Het duurde jaren voordat de kogel door de kerk was

 

Het was wachten, plannen, overleggen, handreikingen doen voordat alles in kannen en kruiken was. Met milieu vertegenwoordigers werd goed overlegd. Eerst lijkt het alsof je tegenover elkaar staat maar gaandeweg het traject groei je naar elkaar toe. Eigenlijk zijn er nu twee winnaars: MAC Arnhem en MAC Harskamp en de natuur. Beide clubs, die crossen op een militair terrein moesten de baan verlaten. Het Harskampse deel, gelegen op het Infanterie Schietkamp is teruggegeven aan de natuur. Hetzelfde gebeurde met het Arnhemse circuit, lichten voorzitter Niek van Bree en Van Wikselaar toe.

 

Grote Feestelijke opening

 

De heren konden zaterdag tijdens de opening van het gloednieuwe circuit hun geluk niet op. Een geluk dat werd gedeeld door de vele aanwezige toeschouwers en crossers.

 

De opening van Motorsportpark Gelderland Midden

Foto: De opening van Motorsportpark Gelderland Midden.

 

Een unicum dit mooie circuit. Meestal verdwijnen de circuits om milieutechnische redenen. Wij (Motorclub Arnhem MCA) en Motor- en Autoclub Harskamp ook wel bekend als MAC Harskamp, samen goed voor zo'n 375 leden hebben het voor elkaar gekregen. Als clubs blijven we zelfstandig waarbij Arnhem de trials en wij de crossen gaan regelen", licht Van Bree toe.

 

De aangelegde crossbaan kent veel snufjes. De baan is geschikt voor jong en oud, geoefend en beginners. Hij voldoet aan de eisen van deze tijd. Ik hoop dat de rijders dat ook vinden, aldus de voorzitter.

 

Alle informatie over dit splinternieuwe Motorsportpark vind u hier: www.motorsportparkgelderlandmidden.nl

 

Bron: Ede Stad

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: