MAC Lierop | Grand Prix | Frenk Timmermans Nationaal Kampioen 25-10

Frenk Timmermans Nationaal Kampioen 25-10

MX-Wedstrijden Lierop - 22 en 23 oktober 2016

Schijndelaar Frenk Timmermans werd afgelopen zondag in Lierop Nederlands Kampioen bij de MON in de klasse MX2 Senioren. Dit was na de eerste manche van die dag al duidelijk, dus werd hij meteen na zijn finish warm onthaald met een champagnedouche. Frenk Timmermans is de zoon van Eimbert Timmermans voormalig wereldkampioen in de zijspancross.

 

Frenk Timmermans Nationaal Kampioen

Foto: Frenk Timmermans Nationaal Kampioen.

 

Frenk zijn eerste wedstrijd van dit seizoen was in Zijtaart. Boven eigen verwachting reed hij deze ontzettend goed en werd dan ook eerste die dag. Frenk wist in de loop van het seizoen, eigenlijk altijd te eindigen in de top 3, met hier en daar wel eens een wat pech door een val maar wist zichzelf dan goed te herpakken, om vervolgens toch nog zoveel mogelijk punten binnen te halen.

 

Hij liet zien dat motorcross niet alleen te maken heeft met snelheid maar ook met nadenken. Zo wist hij dat hij in Geldermalsen na een korte regenbui, in moest houden omdat de baan glad was. 'Ik kan beter proberen zoveel mogelijk punten te pakken, dan voor de eerste plaats te gaan en het risico te nemen dat ik van mijn motor afstap met als gevolg dat ik 0 punten heb'.

 

Eigenlijk is Frenk het hele seizoen in gevecht geweest met de nummer 2 Francis Martens en 3 Lianne van Muilwijk uit zijn klasse. Het was dan ook vaak zo dat wanneer de hekken vielen een wedstrijd tussen deze drie rijders was én een wedstrijd tussen de andere rijders. Op de baan zijn ze fel met elkaar, maar wanneer de helmen af zijn, kan de top 3 van de MX2 senioren goed met elkaar overweg en helpen elkaar daar waar nodig.
Door de titel moet Frenk volgend jaar een klasse hoger rijden. Dit zal dan zijn bij de MX2 Nationalen.

 

Bron: Jan en Jan Media

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: