Ook na 1 juli trainingen op Motorcross Circuit Lierop 01-07

Trainingen Circuit Lierop

Begin dit training seizoen werd nog bekend gemaakt dat de reguliere trainingen naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State per 1 juli zouden eindigen. Nu echter mede namens de inzet van vele motorsportliefhebbers reeds nieuw bewijsmateriaal is aangevoerd ligt de zaak opnieuw bij de rechter. Deze ontwikkelingen hebben mede bijgedragen dat MAC Lierop ook na 1 juli hun wekelijkse trainingen kan blijven voortzetten.

 

Ook na 1 juli trainingen op Motorcross Circuit Lierop

Foto: Zijspanteam La' Pral - Ook na 1 juli trainingen op Motorcross Circuit Lierop.

 

Op grond van onderstaande beargumentatie:

 

Het bestuur van MAC Lierop heeft sedert 48 jaar (1969) verplichtingen aangenomen jegens Staatsbosbeheer en Gemeente Someren en nagekomen.

 

Deze verplichtingen omvatten:

 

 

A  Het organiseren van trainingen om Motorcross liefhebbers de mogelijkheid te bieden hun sport te beoefenen.

 

Sedert 48 jaar is er reeds toestemming verleend door de Gemeente Someren en andere overheden om het terrein van de Herselse Bossen deze activiteiten uit te voeren.

 

 

B  Het Wildcrossen te bestrijden.

 

In de bossen van Brabant zijn regelmatig wildcrossers actief. Door de bossen van Brabant loopt o.a. een route strekkend van de Drunense Duinen, richting Valkenswaard naar de Peel of Budel.

 

Door gereguleerd te crossen op ons circuit gaan we ongewenst bezoek van de bossen door wildcrossers tegen, en proberen daarmee de natuur te beschermen.

 

 

Begin maart zijn er 2 herzieningsverzoeken art. 8.88 WRO bestuursrecht en 1 hoger Beroep voor de motorclub ingediend bij de Raad van State. Welke stukken ook doorgestuurd worden richting andere partijen o.a. de Nationale Ombudsman en de partijen in de tweede kamer.

 

KLIK HIER Voor meer informatie over de trainingen.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: