Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia 23-03

MXGP Motocross 2018

In het laatste weekeind van maart gaan onze mannen van het Starthekteam weer op pad om tijdens de Grand Prix aldaar het startsein te verzorgen door alle 40 hekken exact op de zelfde tijd te laten vallen. Dit keer niet in Valkenswaard, Lommel of Assen. Nee dit keer maken ze een reuzensprong naar circuit RedSand. Welk zand...? Ja, ja, het is echt waar ze vertrekken dan naar Motorcrosscircuit RedSand in het Spaanse Valencia! En dat licht net even iets zuidelijker als Lommel. Het Lieropse Starthek gaat hiermee letterlijk internationaal.

 

KLIK HIER Voor een grotere afbeelding

Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia

Foto: MPS - Peter van der Sanden - Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia.

 

Afgelopen jaar onderging het Starthek al een complete metamorfose en flankeert de naam van de hoofdsponsor "Monster Energy" de in totaal 40 starthekken.

 

Niet alleen het Starthek is nieuw maar ook de Grand Prix Motorcross die hier zal neerstrijken. Het is sowieso 2-jaar geleden dat er nog een GP in Spanje verreden werd. Maar in het najaar van 2017 kwam dan tocht het verlossende woord, want de MXGP van La Comunitat Valencia , die op 24 en 25 maart 2018 op RedSand in Castellˇn zal plaatsvinden, werd in oktober al officieel gepresenteerd in Valencia. Het evenement markeert de terugkeer van MXGP naar Spanje na de laatste race in Talavera de la Reina in 2016.

 

Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia

Foto: RedSand MX Park - Herlings tijdens een training op RedSand in December 2017.

 

Youthstream en RedSand hebben een 5-jarige overeenkomst getekend en in 2018 organiseert de MXGP van La Comunitat Valencia ook een ronde EMX250 en een ronde EMX125 . Tijdens het evenement worden verschillende activiteiten in combinatie georganiseerd, zoals concerten die gelinkt zijn aan het bekende muziekfestival in Benicasim.

 

Verschillende belangrijke Spaanse rijders zoals Iker Larra˝aga (MX2) , David Braceras (85cc) , Mario Roman (Enduro Extreme), Kiran Marabet (Enduro) waren ook aanwezig bij de presentatie omdat ze de historische aankondiging voor motorcross in Spanje niet wilden missen.

 

Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia

Foto: RedSand MX Park - Trainingen - Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia.

 

Youthstream directeur Daniele Rizzi zei: "We willen iedereen bedanken die deze overeenkomst mogelijk heeft gemaakt, maar een speciale vermelding gaat naar Juanjo Gimeno, die al jarenlang enthousiast was over een MXGP op RedSand. We moeten zeggen dat RedSand de afgelopen jaren veel is gegroeid en internationale erkenning heeft gekregen omdat veel MXGP- en MX2-teams hun faciliteiten gebruiken tijdens het offseason. "

 

RedSand General Manager Juanjo Gimeno verklaarde: "Ons project is erg ambitieus en we willen een referent worden in Spanje op nationaal en internationaal niveau, zoals de evenementen die al gevierd worden in Valencia zoals de Volvo Ocean's Race of de MotoGP race. Toerisme is de motor van la Comunitat Valencia en ons doel is om het te verbinden met sport en ze samen te laten groeien. Het hebben van een vijfjarige overeenkomst met Youthstream geeft ons een stabiliteit die ons zal helpen om een ​​referent in Europa te worden. "

 

Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia

Foto: RedSand - Starthek MAC Lierop naar Spaanse Valencia.

 

Afspraak dus in het Spaanse Valencia op 24 en 25 maart 2018, circuit RedSand.

 

Meer informatie: www.redsandmxpark.es

 

Alle informatie over het Starthekteam vind u hier: www.maclierop.nl/starthekteam

 

Bron: Youthstream / Starthekteam

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: