Joël Smets over het plotselinge overlijden van Eric Geboers 08-05

Smets bij de Afspraak

Hij noemt het een zwarte dag voor de hele Motorcrossgemeenschap, hij was altijd mijn grote idool en inspiratie geweest. Begin jaren 90 hebben ze nog een jaar samen gereden. De laatste jaren hadden ze flink de schouders gezet onder de actie Red de Motorcross waarbij er 50.000 bomen werden geplant.

 

Video: VRT-Sport - Smets over het plotselinge overlijden van Eric Geboers.

 

In 1988 was er nog nooit iemand wereldkampioen geworden in alle drie de klassen (12cc - 250cc - 500cc) maar op de Citadel van Namen zou het gaan gebeuren. In de jaren 80 waren er al grote namen zoals Georges Jobé en André Malherbe maar ook hij heeft daar zeker een belangrijke stempel op gedrukt. Geboers was als een van de eersten professioneel en innovatief bezig om de concurrentie op alle vlakken een slag voor te zijn. Zo werkte hij destijds al met een hartslagmeter terwijl daar nog nooit iemand van gehoord had. Kortom een grote inspiratiebron voor de Motorcrosssport in zijn algemeen, aldus Smets.

 

Na het behalen van de 5de wereldtitel in Namen vloog Eric per helikopter naar de BRT (VRT) om zijn afscheid bij de Motorcross aan de kondigen. Zijn moeder mocht de beker in ontvangst nemen. De Familie Geboers was typerend in de Motorcross en de Crossmotoren staan nog steeds in de huiskamer.

 

Bron: VRT-Sport - De Afspraak

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: