Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel 12-09

MXGP Motocross 2018

Jeffrey Herlings heeft momenteel op concurrent en huidig wereldkampioen Cairoli een voorsprong uitgebouwd tot 95 punten. In totaal zijn er in Assen nog maar 6 punten nodig voor de Wereldtitel. Maar het moet daar dus wel gaan gebeuren. Een terugblink op dit seizoen liet Herlings een enorme overmacht zien op zijn concurrenten. Maar hier is ook een intensieve voorbereiding aan vooraf gegaan, een die al in december van het afgelopen jaar startte en daarna dag op dag doorging, aldus Herlings.

 

Video: NOS-Sport - Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel.

 

Geweldig om in eigen land Wereldkampioen worden in de Koningsklasse

 

"Dat is een prachtig scenario. In eigen land als eerste Nederlander wereldkampioen worden in de koningsklasse. Het wordt een gekkenhuis, maar zeker ook een prachtige dag."

 

De wereldtitel is de bekroning van een ongekend seizoen voor de Brabander. Hij won vijftien van de zestien GP's waar hij aan de start verscheen (in Itali was hij door een blessure afwezig) en stond ook bij de andere twee op het podium. "Het is echt een superieur seizoen van ons."

 

De overmacht waarmee Herlings dit seizoen de MXGP naar zijn hand zet, is het resultaat van keihard werken. "Het lijkt misschien makkelijk van de buitenkant, maar ik ben hier al maandenlang, 24 uur per dag mee bezig. Op 1 december ben ik begonnen met de voorbereiding en nu leef ik er nog steeds als monnik voor. Ik heb niets laten liggen."

 

Voorbereidingen op het TT Circuit lopen voorspoedig

 

In Assen zijn de nodige kuubs grond verzet en de aanleg van het Motorcross circuit loop voorspoedig "de eerste opleggers van Promotor Youthstream zijn inmiddels gearriveerd", dus de aankleding: sponsorlay-out e.d. kan bijna beginnen.

 

Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel

Foto: TT Circuit - Paddock.

 

Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel

Foto: TT Circuit - Geert Timmer bocht.

 

Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel

Foto: TT Circuit - Winterdijk Tribune.

 

Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel

Foto: TT Circuit - Pit Entry.

 

Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel

Foto: TT Circuit - Haarbocht Tribune.

 

Dit seizoen zestien GP overwinningen

 

Zijn totaal staat inmiddels op 82.

 

KLIK HIER Lijst van meervoudige GP Winnaars

 

Programma MXGP Assen

 

Tijdens MXGP Assen strijden 's werelds beste motorcrossers om WK-punten in de MXGP- en MX2-categorie. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en 250cc komen in Assen aan de start.

 

TIJSDSCHEMA MXGP ASSEN 2018

 

De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel

Foto: LDP Int. - Herlings neemt voorbeschouwing op de Wereldtitel.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: NOS-Sport

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: