Van Berkel zegeviert sterk bij ONK Lierop 09-09

ONK Motocross 2019

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft op sterke wijze het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lierop weten te winnen. Van Berkel zegevierde in beide manches en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de strijd om de titel.

 

Van Berkel zegeviert sterk bij ONK Lierop

Foto: Niek Fotografie - Van Berkel zegeviert sterk bij ONK Lierop.

 

Lars had gelijk een goed ritme op het zandcircuit van Lierop en wist er in de tijdtraining een ronde uit te persen waarmee hij 2,2 seconden sneller was als die van de concurrentie. Dit gaf hem vertrouwen voor in de twee manches die komen gingen.

 

Bij de start van de eerste manche zat Lars er goed vooraan bij toen het starthek naar beneden klapte. Op een tweede plaats kwam hij door de eerste bocht en ging gelijk in de aanval om de koppositie over te nemen. Dit lukte en vervolgens zette hij een straf tempo in en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Lars was helemaal in zijn element en won de manche met een voorsprong van 40 seconden.

 

In de tweede manche kwam Lars minder goed weg bij de start en kon pas op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij de derde plaats over te nemen en niet veel later stootte hij door naar de koppositie. ‘’Ik kon de knippen blijven springen en kon de hele manche blijven liften. Ik heb zo hard gereden als ik kon en wist de manche met een voorsprong van 1 minuut en 14 seconden op de tweede man te winnen,’’ vertelt Lars.

 

 

Met deze zege is Lars flink uitgelopen op de concurrentie en heeft de mogelijkheid om bij de volgende wedstrijd in Westerbork kampioen te worden.

 

Boyd van der Voorn wist twee keer zeventiende te worden in de 250 klasse. ‘’In de eerste manche ben ik twee keer gevallen maar het rijden ging toen goed. In deze tweede manche kon ik niet in mijn ritme komen en had ik het moelijker,’’ vertelt Boyd.

 

Danny van den Bosse kwam aan de start in de 85cc klasse en begon in de ochtend sterk aan de dag door een vierde tijd op de klok te zetten. Na een goede start in de eerste manche wist hij ook dit keer vierde te worden. Ook in de tweede manche zat hij er vooraan bij met de start maar omdat het rijden niet soepel ging, raakte hij vermoeid en moest hij het tempo iets laten zakken. Dit had tot gevolg dat hij in de voorlaatste ronde de derde plaats af moest staan en als vierde over de finish kwam. Met tweemaal een vierde plaats in de manches werd hij ook vierde in de daguitslag.

 

» KLIK HIER Voor de totale uitslagenlijst

 

Bron: Motocrossplanet - Arno van den Brink

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: