Jeffrey Herlings over zijn herstel 10-10

MXGP Motocross 2020

Red Bull KTM Factory Racing rijder Jeffrey Herlings zal de resterende zeven wedstrijden van de MXGP 2020 niet mee deelnemen nadat hij ervoor heeft gekozen zich te concentreren op een volledig genezing van zijn blessures om zich buiten het kampioenschap te hestellen.

 

Jeffrey Herlings over zijn herstel

Foto: NOS Sport - Jeffrey Herlings over zijn herstel.

 

Herlings dit seizoen niet meer in actie door voetoperatie

 

Hij laat zich donderdag 15 oktober opereren aan zijn voet. Dit is een kleine ingreep om overtollige botgroei te verwijderen en littekenweefsel dat pijnlijk en irriterend is te repareren. Na een paar weken zouden we moeten weten of ik pijnvrij zal zijn of anderzijds naar een andere optie moeten kijken om weer pijnvrij te zijn.  Motocrosser Jeffrey Herlings komt hierdoor dit seizoen niet meer in actie en mist in de MXGP-klasse de laatste zeven races van het WK.

 

Herlings heeft al twee jaar last van een voetblessure, dit was een belangrijke factor want hij miste gebrek aan flexibiliteit en comfort in de rechtervoet. Mede daardoor kwam hij vorige maand bij een training in Faenza zwaar ten val. Daarbij liep hij nek- en rugletsel op.

 

"Die val kwam omdat ik mijn voet moest verplaatsen door de pijn. Mijn nek en mijn rug zijn genezen. De afgelopen twee jaar waren zwaar. Door de constante pijn kon ik niet optimaal presteren. Ik denk dat dit door een operatie verholpen kan worden", zei de wereldkampioen van 2018.

 

Als de operatie volgens plan verloopt, zal Herlings zijn rechterbeen veel beter kunnen gebruiken en kan hij zich met zijn KTM 450 SX-F volledig concentreren op de voorbereiding voor het kampioenschap van 2021.

 

2020 verliep redelijk goed en het is teleurstellend om vanwege een blessure de rest te missen, maar we hebben dit proces doorgemaakt en nu kan ik er tenminste aan werken om mezelf nog beter in vorm te krijgen voor het volgende seizoen.

 

Tot slot bedankt Jeffrey het Red Bull KTM team voor al hun steun en alle fans voor de berichten van de afgelopen weken.

 

Bron: KTM Factory Racing

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: