WK-leider Nancy van de Ven kan wereldkampioen worden 31-10

MXGP Motocross 2020

"Ik won twee van de vier manches en ineens sta ik eerste in de tussenstand."

 

Vandaag wordt de belangrijkste dag uit het leven van Nancy van de Ven uit Vlissingen. De motorcrosser kan dan haar lang gekoesterde droom uit laten komen: wereldkampioen worden. Als leider van het klassement gaat Van de Ven van start bij de laatste wedstrijd van het seizoen. Die wordt gereden in Itali.

 

Video: Omroep Zeeland - Interview Nancy van de Ven.

 

Met gemengde gevoelens kijkt Van de Ven terug op het seizoen tot nu toe. Voor de coronacrisis waren er twee grand prixs waar ze niet goed presteerde. "Ik heb daar superveel onnodige fouten gemaakt", zegt Van de Ven. "Ik ben supervaak gevallen. Ik weet ook niet wat daar gebeurde maar het was niet goed." Toen het seizoen weer werd hervat na de eerste lockdown herpakte de Vlissingse zich.

 

De coronaperiode kan volgens Van de Ven het geheim zijn van haar goede prestaties in de laatst gereden wedstrijden. "Je kon eigenlijk niks doen. Weinig trainen. Ik denk dat het voor mijn lichaam wel goed was om eens tot rust te komen", denkt Van de Ven.

 

Programma (Time-table) WMX vandaag in Trentino

 

Zie onderstaande tijden waarop Nancy van de Ven achter de starthekken zal verschijnen op het circuit van Pietramurata, regio Trentino om haar titel te verdedigen.

 

09.50u WMX Vrije trainingen

13.20u WMX 1e manche

15.25u WMX 2e manche

 

De Zeeuwse Regionale Omroep Zeelland ging afgelopen week bij haar in Vlissingen op bezoek en maakten het volgende verslag. Bekijk het complete verhaal van Nancy van de Ven. Lees verder...

 

Bron: Omroep Zeeland

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: