MXGP Oss nieuwe Grand Prix of the Netherlands 14-11

MXGP Motocross 2021

Afgelopen woensdag werd de voorlopige Grand Prix kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Infront Moto Racing (nieuwe naam promotor Youthstream) presenteerde totaal 20 wedstrijden op de kalender voor 2021.

 

Video: DVT Nieuws - De trotse voorzitter Cees Bosman van MCO.

 

Een opvallende nieuwkomer voor Nederland is de MXGP van Oss welke 23 mei in het Pinksterweekeind op circuit De Witte Ruysheuvel verreden zal worden. Vorige week donderdag werd een contract ondertekend voor de periode van 5-jaar en mocht de wedstrijd i.v.m. Corona komend jaar geen doorgang vinden dan schuift alles gewoon een jaar op.

 

Maarten Roos, die de afgelopen negen jaar de GP van Valkenswaard organiseerden kreeg de benodigde vergunningen niet rond door alle perikelen welke daar momenteel spelen.

 

50-jarig jubileum stichting Motorcross Oss (MCO)

 

De voorzitter van Stichting Motorcross Oss (MCO) Cees Bosman wist begin oktober al voor 99% zeker dat de top van de Motorcross naar de Ruysheuvel zou komen. Voor onze organisatie is dit de kers op de taart, want de Osse verenging viert volgend hun jaar 50-jarig jubileum, dat was ook meteen de aanleiding om iets speciaals te doen, aldus de 74-jarige Bosman die veertig jaar voorzitter is van stichting MCO Oss.

 

Grand Prix zijn voor Oss geen onbekende, want zij organiseerde vanaf 1985 al drie Solo GP's en tien Zijspan wedstrijden op het hoogste niveau. Daarnaast werden er ook twee crossen Der Nations Zijpan/Quads georganiseerd.

 

Bestuurslid Eric van Veghel herinnert zich nog grote namen van plaatselijke helden zoals Dave Strijbos en John van den Berk die in de rijke Osse geschiedenis aan de start stonden, waar in 1985 voormalig 125cc-wereldkampioen Dave Strijbos de overwinning binnenhaalde. Vier jaar later was het de Amerikaan, Mike Healy , die zegevierde en in 1998 was het Alessio Chiodi die op het circuit won.

 

MXGP Oss nieuwe Grand Prix of the Netherlands

Foto: DVT Nieuws - Bestuurslid Eric van Veghel van MCO.

 

Verder werd de baan jarenlang gebruikt als een vaste stop van de Dutch Masters of Motocross, naast enkele Wereldkampioenschappen Zijspanraces tussen 1980 en 2000. De afgelopen jaren werd er al veel gelobbyd, in eerste instantie voor de GP Zijspannen waar uiteindelijk ook mogelijkheden voor een MXGP zijn bekeken. Met de steun van sponsor Ebert Dollevoet lukte het uiteindelijk op de GP binnen te halen en viel uiteindelijk alles op zijn plaats, zo weet van Veghel.

 

Sponsor Top Events Group

 

Ebert Dollevoet de man achter Top Events Group is een begrip in Nederland. Op het gebied van evenementen- en catering werkt al samen met belangrijke partners zoals PSV Eindhoven (inclusief de stadionconcerten met Guus Meeuwis) en NAC Breda. Nu zal hij samen met MCO Oss motorcrossers van het hoogste niveau naar Circuit De Witte Ruysheuvel halen, waar de snelste 250cc en 450cc rijders van het FIM Motocross Wereldkampioenschap vanaf seizoen 2021 zullen starten.

 

MXGP Oss nieuwe Grand Prix of the Netherlands

Foto: DVT Nieuws - Ebert Dollevoet van Top Events Group.

 

Deze locatie is een echte Motocross-hotspot en thuisbasis voor veel van de Nederlandse toprijders, zoals Jeffrey Herlings, Roan van de Moosdijk, Glenn Coldenhoff en vele anderen. Voor mij persoonlijk is het organiseren van dit evenement extra bijzonder vanwege mijn eigen affiniteit met Motocross en mijn werk als manager voor een aantal professionele rijders zoals Roan van de Moosdijk. Met onze ervaring in evenementen, catering en motorcross ben ik ervan overtuigd dat we de komende vijf jaar een gaaf weekend kunnen organiseren.

 

Infront Moto Racing over samenwerking met MCO Oss

 

David Luongo , de CEO van Infront Moto Racing: "Het is fantastisch om met Top Events Group een nieuw project in Nederland te starten. We zijn al lang in gesprek en we zijn blij om het MXGP Wereldkampioenschap aan te gaan in een langdurige samenwerking met het circuit van Oss. De ervaring van Ebert in professionele evenementen is sterk en we zijn er zeker van dat het deze Grand Prix tot een groot succes zal leiden. "

 

Metamorfose Circuit en veel Entertainment

 

Het circuit moet nog wel de nodige metamorfose ondergaan om aan de eisen van de wk-reglementen te voldoen, hiervoor wordt zo'n 25% van het circuit aangepast en verhuist de publieksingang.

 

MXGP Oss nieuwe Grand Prix of the Netherlands

Foto: DVT Nieuws - Metamorfose Circuit De Witte Ruysheuvel.

 

Als nevenactiviteit gaat de organisatie voor meer entertainment, de bezoeker moet ontvangen worden met een compleet programma om iedereen te laten meegenieten, zo is de wens van financier Ebert Dollevoet.

 

Programma GP-Motocross Oss 2021

 

MXGP

MX2

EMX250

EMXOPEN

 

» Volg hier Stichting Motorcross Oss

 

• Website Stichting Motorcross Oss

• Facebook @MotorclubOss

 

• Hashtag - Facebook #MotorclubOss -  Twitter #MotorclubOss - Instagram #MotorclubOss

 

Bron: Stichting Motorcross Oss / Infront Moto Racing / DTV Nieuws

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: