MXGP dit weekeind op circuit "De Witte Ruysheuvel" in Oss 16-07

MXGP Motocross 2021

De organisatie van de MXGP op circuit "De Witte Ruysheuvel" in Oss is klaar voor de races op 17 en 18 juli van aankomend weekeind. Het moet een compleet feest worden want Motorclub MCO Oss viert dit jaar ook hun 50-jarig bestaan. Het circuit kent een lange geschiedenis en was vroeger het decor voor motorcross-legendes als Dave Strijbos en John van den Berk.

 

MXGP dit weekeind op circuit De Witte Ruysheuvel in Oss

Foto: DTV - MXGP dit weekeind op circuit De Witte Ruysheuvel in Oss.

 

Begin november tekende de jubilerende vereniging een 5-jarig contract om het MXGP circuit naar Oss te halen. Voorzitter Cees Bosman en medebestuurslid Eric van Veghel zijn heel erg trots dat hun geliefde circuit het decor wordt van zon belangrijk internationaal evenement. Het bedrijf Top Events van Ebert Dollevoet zorgde ervoor dat de MXGP uiteindelijk naar Oss kwam.

 

Van Lierop en Valkenswaard via Assen naar Oss

 

In de loop der jaren hebben locaties zoals Lierop, Valkenswaard en Assen allemaal de Nederlandse Motocross Grand Prix georganiseerd en dit weekeind zal MCO Oss de terugkeer vieren waar in het verleden sinds de jaren '80 de wedstrijden op de voormalige WK-locatie plaatsvonden. Nu 23 jaar later maakt Oss een comeback om gastheer te zijn van het FIM Wereldkampioenschap Motocross wat ongetwijfeld een spannend raceweekend zal worden!

 

MXGP Oss als Fieldlab evenement

 

Door de maatregelen rond het coronavirus zocht de organisatie vroegtijdig contact over de normen van de vergunning rond een Fieldlab evenement. Hiervoor ging de organisatie de afgelopen weken met verschillende partijen en de gemeente rond de tafel om een goed veiligheidsplan te creren.

 

Veel entertainment nevenprogramma in Oss

 

Voor het nevenprogramma gaan we voor entertainment en geven daarmee de motorsport als compleet programma de aandacht die het verdient en hopen hiermede een breed publiek naar Oss te halen. Wat met de combinatie van sport, entertainment en muziek hopen de organisatoren zo veel mogelijk bezoekers te verwelkomen op het evenement. Artiesten zoals Snollebollekes, Andr Hazes, Django Wagner en Ren le Blanc passeren in het gevarieerde muziekprogramma waarbij de line-up nog wordt uitgebreid, aldus de organisatie. Het moet een dagje uit worden dat ongeacht de uitslagen, toch voor iedereen geslaagd is!

 

De organisatie MCO Oss is opgelucht, want de MXGP gaat door...

 

De organiserende vereniging MCO Oss maakten maandagavond bekend dat motorcrossliefhebbers komend weekend gewoon de MXGP kunnen bezoeken. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen was het even de vraag of het evenement wel doorgang kon vinden, maar na uitvoerig overleg met de Gemeente is besloten de MXGP toch door te laten gaan en reageerde de Osse organisatie opgelucht.

 

Om alles volgens de veiligheidsmaatregelen te laten verlopen krijgen de toeschouwers een vaste plaats langs het circuit toegewezen. Hiervoor moeten zij tussen de vijf- en zesduizend stoeltjes langs het circuit neerzetten om voor de bezoekers aan de corona-eisen van het RIVM te voldoen. Zo mag qua aantal toeschouwers maar twee derde van de capaciteit benut worden en moet iedereen verplicht zitten.  Hierbij blijft het nodig een bewijs te overleggen dat iemand geen corona heeft, maar de wedstrijden gaan door en dat is heel goed nieuws.

 

Persmiddag Nederlandse deelnemers bij MCO Oss

 

Begin juni laste MCO Oss al een persmoment in om een groot deel van de Nederlandse deelnemers te presenteren met o.a. Jeffrey Herlings die als een van de grote namen acte de prsence gaf en ook maar meteen een van zijn doelstellingen uit de doeken deed: ik wil alle grand prixs uitrijden...! Thuisrijder Glenn Coldenhoff kon hier helaas niet aanwezig zijn vanwege een trainingskamp in het buitenland, hij tekende afgelopen jaar nog een contract bij het fabrieksteam van Yamaha.

 

Complete programma informatie MXGP Oss

 

Naast de MXGP en MX2 zullen ook de EMX250 en EMX Open verreden worden. In beide klassen zijn ook veel Nederlanders actief, meer dan de moeite waard om dit allemaal te komen bekijken!

 

Timetable

MXGP Entry List

MX2 Entry List

EMX250 Entry List

EMXOPEN Entry List

 

KLIK HIER Voor alle verdere informatie over MX Grand Prix Oss

 

Bron: DTV-Nieuws

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: