Studio Sport - Etienne Bax voor de 4e keer Wereldkampioen Zijspancross...!!! 18-10

GRAND PRIX ZIJSPANCROSS 2021

Bax/Musset zijn in de derde heat tijdens de Grand Prix te Oss Wereldkampioen Zijspancross 2021 geworden! Na in totaal twaalf spannende WK-heats in 2021 voert men de definitieve stand aan en mag het team zich Wereld Kampioen Zijspancross 2021 noemen!

 

Video: NOS-Sport - Etienne Bax voor de 4e keer Wereldkampioen.

 

Commentaar Etienne Bax

 

Wat een geweldige dag vandaag in Oss. We zijn dit jaar van heel ver moeten komen. Tijdens de eerste vier manches hebben we alleen maar punten verloren en daarna zijn we punten goed gaan maken. Voor iedereen was het natuurlijk fantastisch dat het voor deze wedstrijd hier in Oss zo spannend was. Ik ben blij dat het voorbij is en dat ik hier mijn vierde wereldtitel binnen heb weten te halen. Deze titel is voor het hele team want alle mensen hebben keihard gewerkt om dit te verwezenlijken en daar ben ik ze zeer dankbaar voor!

 

Eindstand wereldkampioenschap zijspancross 2021

 

01. Bax/Musset
02. Vanluchene/Bax
03. Veldman/Cermak
04. Hermans/Janssens
05. Varik/Kunnas
264 pnt

259 "

241 "

207 "

186 "

 

Finalewedstrijd Bax/Musset 24 oktober Varsseveld

 

Voor Sidecarteam Bax was dit nog niet de laatste wedstrijd van het seizoen want volgende week zondag rijden ze na Lierop de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Varsseveld, waar ze ook de Open Nederlandse titel nog kunnen winnen. Het zal volgende week zeer spannend worden want ze hebben maarliefst "1 punt" voorsprong op het zijspanduo Koen Hermans & Glenn Janssens.

 

Bron: NOS-Sport / Sidecar Team Bax

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: