Dutch MX Season Opener op 5 maart in Lierop

Start van het Nederlandse MX seizoen 2023

  11-11-2022

Na een winter zonder veel grote wedstrijden trapt MAC Lierop in samenwerking met Motocrossplanet.nl het cross seizoen af in 2023. Op zondag 5 maart zullen zij op het legendarische circuit De Herselse Bossen de grote Dutch MX Season Opener wedstrijd organiseren.

 

Dutch MX Season Opener op 5 maart in Lierop

Foto: Dutch MX Season Opener op 5 maart in Lierop

 

De wedstrijd in Lierop is een week voor de eerste Grand Prix in Argentini en twee weken voor de start van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Voor de rijders dus de perfecte gelegenheid om nog wat extra wedstrijdritme op te doen.

Op deze dag komen er vier klassen aan de start:
  • 85cc
  • 125cc
  • 250cc
  • 500cc

De organisatie zal de winterperiode gebruiken om alles goed voor te bereiden zodat het cross seizoen van 2023 op mooie wijze kan beginnen op n van de meest geliefde circuits van Nederland.

 

Commentaar initiator Arno van den Brink - Motocrossplanet.nl: Er zijn tegenwoordig naast de Dutch Masters of Motocross en de Nederlandse MXGP niet heel veel grote wedstrijden meer in Nederland. Dat is erg jammer. Omdat er op 5 maart nog niets gepland stond in Nederland hebben we het idee in het leven geroepen om een grote Warm Up wedstrijd te organiseren. Dit kan voor zowel de Grand Prix, EMX en ONK-rijders een interessante wedstrijd zijn om nog wat extra wedstrijdritme op te doen voordat hun competitie begint. De komende periode zal in het teken staan om alles goed voorbereiden zodat we een mooie nieuwe wedstrijd op de Nederlandse kalender kunnen zetten.

 

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: 06-10910266 of per mail op info@motocrossplanet.nl of Chat on WhatsApp.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: