Nancy vd Ven: "Emotioneel afscheid van de Motorcross"

MXGP Motocross 2023

  04-11-2023

Motocrosser Nancy van de Ven heeft een punt achter haar loopbaan gezet. De 25-jarige Zeeuwse veroverde één keer de
wereldtitel. Ze liep dit voorjaar een dubbele beenbreuk op en ziet het niet meer zitten om terug te keren.

 

Video: Omroep Zeeland - Nancy vd Ven: "Emotioneel afscheid van de Motorcross".

 

Van de Ven debuteerde in 2013 met de vijfde plaats in de hoogste discipline bij de vrouwen. Na vijf tweede plaatsen zette ze afgelopen jaar de kroon op haar carrière door bij de grand prix van Turkije de wereldtitel veilig te stellen.

 

De impact om definitief een punt achter haar rijkelijke motorcross carrière te zetten is voor haar verschrikkelijk groot en begin nu pas echt in te dalen. Ze hield zo zielsveel van deze sport en zal de complete spanning en ambiance rondom de motorsport enorm gaan missen.

 

In 2010 zette haar broer Rinus van de Ven na een zware blessure al vroegtijdig een punt achter zijn carrière, na een ernstige crash tijdens de supercross in het Duitse Stuttgart. De familie van de Ven heeft veel meegemaakt en wist daarmee maar al te goed wat strijden is om de uiteindelijke doelen te halen.

 

Wij kunnen samen met de ganse motorcrosswereld vanaf deze plaats alleen maar gigantisch veel respect hebben voor haar dappere besluit. De familie van de Ven kan het fantastische resultaat van afgelopen jaar, toen Nancy eindelijk de wereldtitel haalde alleen maar enorm koesteren. Daarom blikken we onderstaand nog eens terug op die prachtige dag in Turkije.

 

Bron: NOS-Sport / Omroep Zeeland

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: