Drie Nederlandse GP winnaars starten bij Dutch MX Season Opener Lierop

START VAN HET NEDERLANDSE MX SEIZOEN 2024

  12-01-2024

Nederland is sterk vertegenwoordigd in het wereldkampioenschap dames. Nancy van de Ven wist tot nu toe als enige een wereldtitel te pakken in 2022 maar daarnaast hebben we drie dames die mee strijden om de podiumplaatsen.

 

Drie Nederlandse GP winnaars starten bij Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Lotte van Drunen - Drie Nederlandse GP winnaars starten bij Dutch MX Season Opener Lierop.

 

Lotte van Drunen wist in 2023 tijdens haar eerste volledige seizoen in het wereldkampioenschap de Nederlandse Grand Prix te winnen. Daarnaast won ze ook manches in Sardinie en Zwitserland en eindigde op een knappe derde plaats in de eindstand. Deze winter heeft ze de overstap gemaakt van Kawasaki naar Yamaha en zal binnen het De Baets MX team op jacht gaan naar succes.

 

Lynn Valk won in 2022 haar eerste Grand Prix in Portugal en vocht dat jaar met Nancy van de Ven om de wereldtitel. Ze werd uiteindelijk tweede en kende een zeer sterk seizoen. Vorig jaar eindigde ze op een vierde plaats in de eindstand met drie podiumplaatsen. Haar hoogtepunt was ongetwijfeld haar zege in de allerlaatste manche van het seizoen in Turkije waarmee ze zeker liet zien wat ze in haar mars heeft.

 

Drie Nederlandse GP winnaars starten bij Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Lynn Valk - Drie Nederlandse GP winnaars starten bij Dutch MX Season Opener Lierop.

 

Shana van der Vlist won in 2021 haar eerste Grand Prix in Lommel en voegde hier in 2022 een tweede aan toe in Sardinie. Na een sterke vierde plaats in de eindstand van 2022 moest 2023 haar seizoen gaan worden maar helaas speelde een zware enkelblessure haar lang parten. Tijdens de Grand Prix van Arnhem kwam ze terug en wist hier zesde en vijfde te worden ook tijdens de finale in Turkije was ze een manche in de top vijf te vinden. Met een goede winter kan ze ook in 2024 weer mooie dingen laten zien.

 

Drie Nederlandse GP winnaars starten bij Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Hans - Shana van der Vlist - Drie Nederlandse GP winnaars starten bij Dutch MX Season Opener Lierop.

 

Deze drie snelle Nederlandse dames komen op zondag 3 maart aan de start bij de Dutch MX Season Opener in Lierop. Zij zullen net als vorig jaar bij de 125 klasse in rijden en kunnen het dan ook menig jongen nog moeilijk gaan maken. Naast deze drie dames kunnen ook de andere vaste deelnemers aan het wereldkampioenschap in deze klasse aan de start komen.

 

Naast deze rijders hebben ook al een aantal grote namen hun deelname aan het evenement toegezegd, hier binnenkort meer over! Voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener op 3 maart in Lierop kunt u kijken op www.maclierop.nl

Alle informatie over de wedstrijden in Lierop

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: +31 6-10910266, per mail info@motocrossplanet.nl of via de Chat Chat on WhatsApp.

 

Alle berichtgeving over de Dutch MX Season Opener in Lierop is de komende periode via de websites  www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl te volgen, waar we u van de laatste informatie u op de hoogte zullen houden.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: