Motorsportman Tiny van Erp: einde van een tijdperk

Memoriam Tiny van Erp

  26-04-2024

Vandaag werd onze vereniging onaangenaam verrast dat na een lange tijd ziek te zijn geweest ons MAC Lierop lid Tiny van Erp op het laatste moment toch nog onverwacht is overleden.

 

Motorsportman Tiny van Erp: einde van een tijdperk

Foto: Motorsportman Tiny van Erp: einde van een tijdperk.

 

Tiny van Erp was vele jaren nauw betrokken bij de Lieropse Grand Prix motorcrosswedstrijden en reisde samen met voorzitter Wim Smits de hele wereld over om overal contacten te onderhouden en de ogen goed de kost te geven, hoe andere organisatoren hun wedstrijden organiseerde.

 

Als je in de onderhandelingen een GP naar Nederland wilt halen moeten ze je wel overal goed kennen, dat vergemakkelijkt de gespreksvoering om de GP van Lierop op de kalender te krijgen. Na het overlijden van Smits zei Tiny vol vertrouwen, wij gaan zijn werk voortzetten en zorgen dat Lierop op de kalender blijft. Van Erp voerde daarvoor destijds vele gesprekken met Youthstream, het huidige Infront Moto Racing als de promotor van het WK motorcross.

 

Motorsportman Tiny van Erp: einde van een tijdperk

Foto: Motorsportman Tiny van Erp: einde van een tijdperk.

 

Tot aan de laatste GP in 2013 bleef hij nauw bij de Lierops grand prix betrokken, die hij zelf een jaar eerder tijdens het WK-kampioenschap in Valkenswaard persoonlijk binnenhaalde. Ook de jaren nadien bleef hij bij de ONK Motorcross en Zijspanwedstrijden binnen de organisatie betrokken.

Van Erp: een heel leven motorsport

In zijn hele bestaan ademt, leeft en eet de Nijnselnaar motorcross... die teruggaat naar de tijd toen een jonge Tiny als groot motorcrosstalent wedstrijden reed in binnen- en buitenland. Zo gaat aan al zijn connecties in de motorsport een hele geschiedenis aan vooraf, want een hart voor motorcross had hij al vanaf zijn kinderjaren toen hij als klein manneke ging kijken naar motorcrosswedstrijden op Vressel, waar destijds mannen als Jan Clynk en Broer Dirks hun ronden reden.

 

Tiny was een van de bekende telgen van het geslacht Van Erp die decennialang naam maakte in de motorcross- en wielerwereld die in zijn tijd als fulltime crosser bij zijn broer Jan in de tegelhandel werkte.

Motorcross debuut op zijn 18e

Op zijn 18e was hij uiteindelijk zelf begonnen met crossen en zijn eerste motor was een Flandria. Al snel kwamen zijn opvallende talenten en zijn verbluffende techniek door het zand in het vizier bij motorsport minded Nederland en na veel sparen en lange tijd hard werken kocht hij een Husqvarna als zijn eerste echte crossmotor, waarmee hij op zn 20ste zijn eerste grote NMB-wedstrijd won.

Winnaar Motocross der Azen

Daarna nam hij de sprong naar de grotere nationale bond KNMV om grote wedstrijden te gaan rijden. Hier nam hij deel aan vele kampioenswedstrijden zoals de Trophes des Nations, maar de kers op de taart was de overwinning van de Motorcross der Azen tussen de internationale toppers in Sint Anthonis voor meer dan 40.000 bezoekers in de 250cc klasse in 1971.

 

Motorsportman Tiny van Erp: einde van een tijdperk

Foto: Motorsportman Tiny van Erp: einde van een tijdperk.

 

Het waren tijden met rijders als Frans Sigmans, Gerrit Wolsing, Peter Willems en vanuit Belgische zijden Harrie Evers, de vader van Stefan Evers.

Tiny en TVE-Sport

Na zijn carrire in de crosswereld stortte Tiny zich vol overgave in de zakelijke wereld met zijn tot heden ten dage in de motorcross bekende TVE-Sport, een bedrijf wat hij net zo runde alsof hij terug op de motor zat, oftewel iedere dag vol gas! Als succesvol zakenman liet Van Erp het bedrijf uitgroeien tot een begrip in de motorsportwereld, wat heden ten dage nog steeds zijn erkenning verdient. Later dompelde hij zich met dochter Ester opnieuw in de tegelhandel met Tegeloutlet Nijnsel die ook een vaste waarde werd in de sponsoring van de motorsport. De laatste jaren was Tiny met echtgenote Mieke woonachtig in Son.

 

Vandaag heerst er alleen nog maar de stilte en de herinnering aan de heer Tiny van Erp...

 

Wij wensen de naaste familieleden en nabestaanden heel erg veel sterkte bij het dragen van dit zware verlies.

 

Namens MAC Lierop

Bestuur en leden

 

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: