Marc de Reuver scoort tien WK punten in Grand Prix van BraziliŽ 22-05

GP Motocross BraziliŽ


Marc de Reuver uit het Yamaha van Beers Racing Team heeft tijdens de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Braziliaanse Indaiatuba tien WK punten weten te scoren. De Reuver blesseerde tijdens de vorige Grand Prix in het Amerikaanse Glen Helen zijn knie en moest hier in de week voorafgaande aan de wedstrijd in BraziliŽ van herstellen.

Marc de Reuver scoort tien WK punten in Grand Prix van BraziliŽ

Ondanks dit begon de Reuver gemotiveerd aan de trainingen op zaterdag. De snelheid zat er goed in want in de vrije training zette hij een vijftiende tijd op de klokken. De pre kwalificatietraining werd afgesloten op een negentiende plaats en in de kwalificatieheat werd hij uiteindelijk achttiende nadat hij verschillende keren van positie had gewisseld om de zeventiende plaats. In de eerste manche kwam de Reuver niet goed weg bij de start en moest vanaf een drieŽntwintigste plaats terug naar voren proberen te komen. Marc kwam na een aantal ronden de punten binnen en wist zich vervolgens op te werken naar een zeventiende plaats. Echter met nog een aantal ronden te gaan moest hij nog een plaats afstaan en kwam op een achttiende plaats over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij rond de vijftiende plaats door de eerste bocht. In de beginfase streed hij rond deze positie maar in het midden van de wedstrijd schoof hij door naar een twaalfde plaats. In het tweede deel van de manche kwamen er nog twee goede rijders van achter uit het veld terug naar voren wat tot gevolg had dat Marc nog twee plaatsen af moest staan. Toch kwam hij tevreden op een veertiende plaats over de finish. In het dagklassement eindigde hij op een zeventiende plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat hij na vier wedstrijden op een achttiende plaats.

Petar Petrov had een goed gevoel overgehouden aan zijn sterke optreden in Amerika en draaide zijn fijn sturende Yamaha enthousiast het circuit op om te gaan trainen. Het duurde niet lang voordat hij het juiste ritme gevonden had en dit resulteerde in een twaalfde tijd in de vrije training en een veertiende tijd in de pre kwalificatietraining. Helaas kreeg hij in de kwalificatieheat een tegenslag te verwerken. Bij de start kon hij nog maar net een massale valpartij ontwijken maar raakte hierbij wel een andere rijder. Hierbij had de motor schade opgelopen waardoor Petrov aan het einde van de eerste ronde de wedstrijd moest verlaten. Dit betekende voor de jonge Bulgaar dat hij een slechte plaats achter het starthek had in de beide manches op zondag.

Marc de Reuver scoort tien WK punten in Grand Prix van BraziliŽ

Ondanks dit kwam hij in de eerste manche toch goed uit de start en kon op een achttiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een moeilijke eerste ronde viel hij een aantal plaatsen terug maar vanaf dat moment begon hij aan een opmars en werkte zich al voor het midden van de wedstrijd op naar een zestiende plaats. Opdat moment was de vijftiende man al ver weg en dit gat kreeg Petrov in het resterende deel van de manche niet meer dichtgereden waardoor hij tevreden moest zijn met een zestiende plaats. In de tweede manche kwam hij net buiten de top vijftien uit de start maar al snel wist hij zich op te werken naar een vijftiende plaats en hield lange tijd goed stand op deze positie. Echter met nog vijf ronden te gaan, kwam hij hard ten val en bezeerde zich hierbij flink. Verder rijden was niet mogelijk en hierdoor kwam Petar in de tweede manche niet tot scoren. In het dagklassement eindigde Petrov op een achttiende plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap is hij opgeklommen naar een zestiende plaats.

Aankomende zondag staat voor het Yamaha van Beers Racing Team de derde wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap op het programma in Kester.

Kijk voor meer informatie op www.vanbeersracing.nl

>>> David Philippaerts wint de Grand Prix MX1 in BraziliŽ


>>> Jeffrey Herlings wint de Grand Prix MX2 in BraziliŽ


Bron: Van Beers Racing Team

TOP

 
 
 

 
 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2010

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN