Blessures bij de Nederlanders Glenn Coldenhoff & Micha Boy de Waal tijdens Zweedse GP 04-07

Motocross World Championships GP Zweden


Glenn Coldenhoff valt schouder uit de kom in Uddevalla

Glenn Coldenhoff uit het Jumbo TvE Team heeft tijdens de achtste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla tegenslag gekend. Na een goede kwalificatieheat waarin Coldenhoff op een elfde plaats eindigde, kwam hij in de beginfase van de eerste manche ten val en viel hierbij zijn schouder uit de kom.

Blessures bij de Nederlanders Glenn Coldenhoff & Micha Boy de Waal tijdens Zweedse GP


Na vijftien minuten zat zijn schouder weer terug in de kom en werd de reis naar huis ingezet. Op maandag heeft Glenn een afspraak bij zijn dokter in Mill waar er een MRI scan gemaakt zal worden.

Omdat Glenn niet tot scoren kwam tijdens deze Grand Prix is hij in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap teruggevallen naar een veertiende plaats. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma in het Duitse Teutschenthal op het programma. Of deze wedstrijd haalbaar zal zijn voor Coldenhoff is op dit moment niet bekend.


De Waal loopt onderarm blessure op in Zweden

Micha Boy de Waal uit het Van de Wetering MX Team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Zweedse Uddevalla een onderarm blessure opgelopen. De rijder uit Veen kwam in de eerste manche ongelukkig ten val en bezeerde hierbij zijn onderarm. De KNMV arts kon geen breuken constateren maar omdat hij geen foto’s kon maken, kon hij het niet optimaal beoordelen. Micha Boy besloot daarom om op zondag niet meer in actie te komen en huiswaarts te keren.

Het weekend begon op zaterdag redelijk goed voor Micha Boy. Ondanks dat hij in de vrije training zijn snelheid nog niet hoog genoeg had, wist hij toch een achtste tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatieheat zat hij rond de vijftiende plaats na de start maar al snel had hij het juiste ritme te pakken en werkte zich op naar een vijfde plaats. Vervolgens begon hij het gat tot aan de vierde man dicht te rijden. Zijn rondetijden waren sneller dan de vierde man en kwam terug tot aan het achterwiel. In de laatste ronde zette de Waal de aanval in en ging de vierde man in een bocht buitenom voorbij. Omdat de vierde man geen ruimte over liet en door duwde naar buiten, kwam Micha Boy ongelukkig ten val. De motor van Micha Boy lag over een sloot naast de baan en hierdoor duurde het lang voordat hij zijn weg kon vervolgen en dit had tot gevolg dat hij zich niet rechtstreeks kwalificeerde voor de wedstrijd. Tevens had hij bij de valpartij zijn duim gekneusd!

Vanwege de pijn in zijn duim nam hij voor de laatste kans twee pijnstillers. De Waal slaagde er in deze sessie in om een goede tijd op de klokken te zetten en sloot de tijdtraining als snelste af. Omdat hij pas laat op mocht rijden naar het starthek, moest hij vanaf de buitenzijde starten. Toen het starthek viel besloot hij om bij het aanrijden van de eerste bocht achter de groep langs te rijden en binnendoor af te draaien. Rond de twintigste plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde werkte hij zich al op richting de top vijftien maar op de ritme sectie ging het mis. Een rijder voor hem sprong de dubbelsprong niet en omdat Micha Boy wel sprong, raakte hij deze rijder en kwam hard ten val. Bij de valpartij belandde zijn motor buiten de baan en het kostte hem veel tijd om zijn weg te vervolgen. Met driekwart baan achterstand ging hij op pad om nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Gedurende de wedstrijd reed hij een redelijk tempo maar in de slotfase begon zijn hand pijn te doen, die hij tijdens de valpartij had geblesseerd. Hij besloot om de pits op te zoeken om naar zijn onderarm te laten kijken.

De KNMV arts kon geen breuken constateren maar omdat hij geen foto’s kon maken, kon hij het niet optimaal beoordelen. Micha Boy besloot daarom om op zondag niet meer in actie te komen en huiswaarts te keren. Op maandag heeft hij een afspraak bij zijn eigen dokter om naar zijn onderarm te laten kijken.

>>> Desalle speelt de WK-leiding kwijt aan Cairoli in het Zweedse Uddevalla


>>> Red Bull Teka KTM rijder Jeffrey Herlings eindigt als tweede in het Zweedse Uddevalla


>>> Ken Roczen onbedreigd naar vierde GP-zege in Zweden


Bron: Motocrossplanet

TOP